Texel'94 wint van Con Zelo

Texel'94 is de strijd om een plek in de derde klasse van de KNVB donderdagavond goed begonnen. Texel won in Waarland met 0-2 van Con Zelo.

Vanaf het eerste fluitsignaal was Texel '94 de betere ploeg, maar door stug verdedigen wist Con Zelo tot 27 minuten voor het einde de stand op 0-0 te houden.

Daarna kopte Ruben Duinker een slim geplaatste vrije trap van Ralph Slik onhoudbaar in, waarna het 0-1 was. Texel'94 kreeg vervolgens legio kansen, maar de keeper van Con Zelo was in bloedvorm. In de negentigste minuut schoot een verdediger van de thuisclub in eigen doel en was het met 0-2 gedaan.

Zondag spelen beide elftallen vanaf 14.00 uur opnieuw tegen elkaar op het veld van Texel'94 in Den Burg en wordt bepaald wie promoveert naar de derde klasse.

Grote controle

De Belastingdienst en de politie hielden donderdag een grote controle in en om Den Burg. Automobilisten die nog boetes en belastingschulden hadden uitstaan werden van de weg gehaald en gecontroleerd op het parkeerterrein bij de De Koninghal. Wat de controle opleverde, was gisteren nog niet te zeggen.