Kitesurfen is een van de onderdelen van het Waddentoernooi, dat dit jaar op Texel wordt gehouden.
Kitesurfen is een van de onderdelen van het Waddentoernooi, dat dit jaar op Texel wordt gehouden. Foto: Sportservice Texel

Waddentoernooi dit jaar op Texel

Ruim 325 sporters, afkomstig van de vijf Nederlandse Waddeneilanden, strijken zaterdag 8 juni op Texel neer voor het jaarlijks Waddentoernooi.

Er staan dit jaar negen sporten op het programma, de deelnemers zullen zich met elkaar meten in voetbal, volleybal, badminton, tennis, golf, darten, klaverjassen, surfen en biljarten. Wegens te weinig belangstelling van de andere eilanden gaat het hardlopen niet door. Bijna alle sporten worden in en om Den Burg gespeeld, in sporthal Ons Genoegen, op de banen van Deuce en op Sportpark Zuid. Het kite-, wind en golfsurfen vindt plaats bij paal 17, het darten en het klaverjassen in Oudeschild. De klaverjassers spelen in restaurant De Compagnie, de darters in café De Kombuis. Alle wedstrijden vinden op zaterdag plaats, behalve biljarten, dat al op vrijdag wordt afgewikkeld. Er wordt gespeeld in De Witte Burcht en in café De Zwaan. Golf is pas vorig jaar aan het toernooi toegevoegd en zal uiteraard op De Texelse worden gespeeld. Na afloop van het toernooi onvangt het eiland dat het hoogste aantal punten heeft behaald de Waddenbeker. Deze wordt in grandcafé De Hollebol uitgereikt door wethouder Hennie Huisman.

Rabobank

Sponsortocht

Niet minder dan 66 verenigingen hebben zich ingeschreven voor de Rabobank Fietssponsortocht die zaterdag 8 juni wordt gehouden.

Op Texel stappen 264 mensen op de fiets, in de hele Noordkop 540 (133 verenigingen). Het is de elfde keer dat de sponsortocht wordt gehouden. Afhankelijk van waar de deelnemers van start gaan, voert de route van het bankgebouw in Den Burg via het Eierlandsche Huis en het sportveld van SVO weer terug naar Den Burg. De sponsortocht is voor veel verenigingen een goede manier om de kas te spekken, onder het motto 'samen fietsen voor een leuk bedrag'. Meer informatie over de fietstocht is te vinden op de website van de Rabobank.