Burgemeester Francine Giskes en rector Henk de Vries delen de examens uit.
Burgemeester Francine Giskes en rector Henk de Vries delen de examens uit. Foto: Jeroen van Hattum

Eindexamen doen in raadzaal

Negen leerlingen van de OSG hebben gistermiddag onverwacht eindexamen Frans gedaan in de raadzaal van het gemeentehuis in Den Burg.

De negen VWO'ers zouden eigenlijk woensdag al het eindexamen gemaakt moeten hebben, maar dat werd landelijk afgelast, nadat het eindexamen dinsdag via internet was uitgelekt.

De OSG kon gisteren niet meer in de Burgemeester De Koninghal terecht, omdat de zaal alweer voor andere gebruikers moest worden klaargemaakt. Volgens rector Henk de Vries moest een alternatieve plek worden gevonden en dat werd de raadzaal.

Daardoor zaten donderdagmiddag even geen raadsleden achter de tafels, maar werd er gezwoegd door de leerlingen onder toeziend oog van een paar surveillerende leraren. Coördinator Bart Udding maakte van de nood een deugd en merkte op dat de leerlingen de unieke kans kregen 'in het hart van de democratie' eindexamen te doen.

Frans is de laatste van de examens. Woensdag 12 juni wordt de uitslag van VMBO en MAVO bekend en donderdag 13 juni de resultaten van HAVO en VWO.