Restauratie boet kost circa negentig mille

De restauratie van de boet bij de Kotex in Den Burg gaat naar verwachting €87.000,- kosten. De raad mag oordelen of hij dat geld ervoor over heeft.

De kosten komen naar voren uit een raming die het college op verzoek van de raad heeft laten maken. Jaarlijks zal volgens de raming €1500,- nodig zijn om de boet maatschappelijk goed te laten functioneren.

Het college is verdeeld. Wethouder Frans Visman (monumenten) is voorstander van herstel en vindt dat de kosten ten laste van de algemene middelen kunnen komen.

De rest van het college adviseert de raad toch nog eens goed na te denken over een restauratie in verband met de kosten. De raad stelde in februari op initiatief van D66 dat de boet moet worden hersteld, omdat die op een prominente plaats in Den Burg staat.

Als het tot restauratie komt, moet er een nieuwe bestemming voor de boet worden gevonden. Het college wil, voordat het tot een restauratie komt, in overleg met het bestuur van de Kotex de huidige huurovereenkomst beëindigen, zodat het college de handen vrij heeft een nieuwe bestemming te zoeken. Bedoeling is dat de raad zich op 3 juli uitlaat over de vraag wat te gaan doen.