Jeugdsurfers eisen

hele erepodium op

De Texelse jeugdsurfers hebben afgelopen weekend goede prestaties geleverd bij de Regiocup.

De regiocup, een opstapwedstrijd voor beginnende surfers, is in 2004 van start gegaan. De wedstrijden in de regio Noord worden gevaren op het Tjeukemeer en het Lauwersmeer, die van de regio Zuid op het Grevelingenmeer en het Veerse Meer. Er wordt in twee groepen gevaren: de goldfleet voor deelnemers met wedstrijdervaring en de silverfleet voor deelnemers met weinig of geen wedstrijdervaring. Deelnemers kunnen zelf aangegeven in welke groep zij willen varen. De 33 deelnemers voeren afgelopen weekend onder uitstekende omstandigheden en met hoge snelheden 17 rondes slalom.

De Texelse jeugd zag zijn inspanningen beloond en eiste het hele podium op bij de Silverfleet U20. De eerste plaats was voor Jakob Kooij. De Belgische Andrea Verhoorne won bij de dames.

De strijd om de hoogste plaats bij de Goldfleet ging tussen regerend Nederlands kampioen Adriaan van Rijsselberghe en Ingmar Daldorf. Van Rijsselberghe zegevierde en won acht races tegen Daldorf vijf. De derde plaats werd opgeëist door Klaas Sijbrand Issink, die Coen Swijnenburg (die eerste werd bij de U20 in de Goldfleet) één punt voor bleef.