Jasmijn van der Burg tweede in Weert

Tussen haar HAVO-examen door heeft Jasmijn van der Burg van Team TBB Nederland zondag op het NK triatlon in Weert een tweede plaats weten te bemachtigen. Ze finishte 50 seconden achter winnaar Jeanine Cocken.

In verband met de kou twijfelde de organisatie voor de start of het zwemmen wel doorgang zou mogen vinden, maar door de deelnemers een wetsuit te laten dragen, kon het een triatlon blijven. Bij het fietsen was het dragen van een jack verplicht. De wedstrijd ging over 750 meter zwemmen, 23 km fietsen en 5,7 km lopen. Van der Burg kwam twee seconden na de latere winnaar uit het water, maar de wissel verliep moeizaam. Daarmee verspeelde ze haar goede positie bij het fietsen, maar samen met Lyn Peters zette ze de achtervolging in. De fietsbenen bleken thuis gebleven, maar op karakter reed ze het gat dicht en in de laatste ronde sloeg ze een gaatje. Net als iedereen geheel verkleumd, kwam ze als eerste van de fiets en begon met tien seconden voorsprong aan het looponderdeel. Na een halve ronde werd ze ingehaald door Cocken, die uiteindelijk vijftig seconden op haar uitliep. Een fraaie tweede plaats rijker kan Van der Burg uitzien naar het NK sprint voor junioren, dat op 16 juni wordt gehouden.