Het kampioensteam van Deuce: Dick van Velzen, Dim Dros, Elleke van Heerwaarde en Antara Saal.
Het kampioensteam van Deuce: Dick van Velzen, Dim Dros, Elleke van Heerwaarde en Antara Saal. Foto: Robert Saal

Jeugdteam Deuce kampioen

Het gemengde vrijdagteam tot en met 17 jaar van tennisvereniging Deuce is afgelopen weekend kampioen geworden in de tweede klasse.

Antara Saal, Elleke van Heerwaarde, Dick van Velzen en Dim Dros speelden dit seizoen voor het eerst samen als Deuce 1 en waren direct succesvol. Met ruime voorsprong op concurrent Julianadorp pakten zij de titel. Een overwinning van 5-0 tegen hekkensluiter ZAP zou volstaan om de eerste plaats te veroveren. Omdat Saal en Dros hun enkelspel vlot wonnen, lag het team al snel op de juiste koers. Toen ook de dubbels probleemloos werden binnengehaald, lag het kampioenschap in handen van de mixdubbel met Van Velzen en Van Heerwaarde. Zoals wel vaker deze voorjaarscompetitie bleek Deuce weer sterk in de tiebreak en trokken Van Velzen en Van Heerwaarde de eerste set met 7-6 naar zich toe. Daarna was de druk van de ketel en via een 6-1 setzege werd ook de vijfde partij in winst omgezet. Deuce 1 werd de afgelopen twee jaar ook al kampioen, maar toen in een andere samenstelling.

Het tweede team van Deuce (Britt Polderman, Vienna Scholl, Lars Jalving en Tom Woestenberg) eindigde op de derde plaats.