De week van

Ralf Vlaming

Ralf Vlaming, die voor zijn werk enige tijd naar Japan gaat, houdt op verzoek van de redactie vanaf maandag 3 juni een weblog bij. Een deel van wat hij schrijft, wordt in deze krant gepubliceerd, de complete tekst is te lezen via www.texelsecourant.nl.

Commandeur

ter walvisvaart

In het Walvisvaarderhuisje aan de Herenstraat in Den Hoorn is dinsdag 4 juni voor de eerste keer de voorstelling 'Commandeur ter walvisvaart' te zien, een vertelling die het publiek meeneemt naar 1755.

Verteller Ina Schama kruipt in de huid van Trijntje, Klaas en Simon die over hun leven vertellen, over hun huis in Den Hoorn en over de walvisvaart, met alle ontberingen die daar bij horen. Aansluitend verzorgt maritiem historicus Ineke Vonk-Uitgeest een lezing over de historische walvisvaart in de 18de eeuw. Zij neemt het publiek mee op reis van Den Hoorn naar het hoge Noorden. De bijeenkomst duurt van 15.30 tot 17.00 uur, de toegang bedraagt €7,50. Er is plaats voor maximaal 15 personen, aanmelden kan via walvisvaardershuisje@gmail.com of tel. 06-11241438.