Olmpjesavontuur

weer groot  succes

De kinderen van Olmenhoeve togen zaterdag naar Het Vierkant Stuk in de Dennen om het voorjaar te vieren.

Ruim honderd kinderen en hun ouders genoten daar van uiteenlopende activiteiten. Er waren voor de kinderen tal van simpele en leuke opdrachten. Zo konden ze blikken gooien, schelpen zoeken en een Sommeltje maken en beschilderen. 'Allemaal om de fantasie en ontwikkeling van de kinderen te stimuleren', zegt Janine Bakker van Olmenhoeve. Voor het eerst waren ook de kinderen en de leidsters van Stichting Peuterplezier Texel mee.

GGZ en Brijder samen

Met het idee gezamenlijk betere zorg te kunnen bieden, zijn GGZ Noord-Holland-Noord en Brijder Verslavingszorg een samenwerkingsverband aangegaan. Cliënten kunnen door de samenwerking rekenen op een geïntegreerd hulpaanbod vanuit de verslavingszorg en de psychiatrie. Hierdoor kan volgens de organisatie de zorg doelgerichter en efficiënter worden aangeboden. De samenwerking is in eerste instantie aangegaan voor drie jaar.

Ondersteuning voor

soortenbescherming

Maatregelen die kunnen leiden tot een betere bescherming van zeldzame planten en dieren, kunnen een beroep doen op subsidiëring door Landschap Noord-Holland.

Bijna alle maatregelen die in aanmerking komen voor een bijdrage, hebben betrekking op maken van (extra) schuil-, voedsel-, of voortplantingsplaatsen voor aan aantal met name genoemde soorten zoals lepelblad, bittervoorn en boerenzwaluw. Informatie over de subsidieregeling is te vinden op http://www.landschapnoordholland.nl.

Cursus leren

Erica Keijser verzorgt bij voldoende belangstelling vanaf vrijdag 7 juni een leertraining voor kinderen van 10 tot 14 jaar. Zij leren in vijf groepstrainingen leren met alle zintuigen. Keijser is opgeleid tot 'Ik leer leren'-trainer. Er wordt gewerkt aan leerstijlen en -strategieën, faalangst, concentreren en planning. De lessen worden gegeven in Staykay in Den Burg. Aanmelden kan via tel. 06-23659934, Meer informatie is te vinden via www.twister-coaching.nl.