Het tweede doelpunt voor Texel'94 zit. Maker Sander de Haan geheel rechts.
Het tweede doelpunt voor Texel'94 zit. Maker Sander de Haan geheel rechts. Foto: Willem Sangers

Texel '94 ronde verder

Na de zeperd vorige week in Hensbroek tegen Apollo'68 toonde het team van trainer Marcel Ris zondag veerkracht door de match tegen dezelfde ploeg met een overwinning te bekronen.

Texel'94 begon zeer gemotiveerd met de wil om revanche te nemen. Apollo'68 was vooral defensief ingesteld, al dreigden af en toe kansen via de counter. De score werd in de tweede helft geopend door Sander de Haan, die een voorzet van Ralph Slik verzilverde (1-0). De snelle De Haan bleek van grote waarde voor zijn ploeg door enkele minuten later een assist van Jeroen Vlaming doeltreffend koppend af te ronden (2-0). In het slot zette Apollo'68 wel druk, maar kwam niet tot scoren.

Al in de eerste helft kreeg Texel'94 kans om de score te openen, maar de keeper van Apollo'68 pakte de meest onmogelijke ballen. Een goed genomen vrije trap van Ralph Slik spatte in de achtste minuut op het muurtje uiteen en door te veel aarzelingen in de aanvalslinie van Texel'94 kon de verdediging van Apollo'68 hen steeds de voet dwars zetten. Texel '94 was ook niet bij machte bij toegekende hoekschoppen beslissend uit te halen. Na een klein half uur draaide een afstandsschot van de ijverige Joren Bakker rakelings over het vijandelijke doel. Apollo'68 probeerde met lange halen de spitsen te bereiken, maar de verdediging van Texel'94 gaf niets weg. Alleen kort voor de rust kende Texel'94 een mindere fase, maar Apollo'68 wist hier geen gebruik van te maken. Op slag van rust gaf Jacco Krüger nog een voorzet vanaf rechts, maar de Texelse spitsen schitterden door afwezigheid.

Na de rust zette Texel'94 de aanval in. Een rush van Sander de Haan strandde op de keeper en omstreeks de 60ste minuut werd ook een vrije trap van Slik door de keeper gestuit. Door blessurehandelingen dreigde de vaart uit het spel te raken, tot Sander de Haan uit een voorzet van Slik de score wist te openen. De snelle De Haan bleek van grote waarde door enkele minuten later ook een assist van Jeroen Vlaming doeltreffend koppend af te ronden. Vanaf dat moment werd op het scherp van de snede gespeeld. Apollos'68 trachtte een tegengoal te forceren, maar de verdediging van Texel'94 stond pal en keeper Alexander Smit greep bij dreiging vakkundig in. In de laatste minuten ging zelfs de keeper van Apollo'68 mee naar voren om extra druk te zetten, maar in de stand kwam echter geen verandering meer. Met deze overwinning op zak is Texel'94 weer een ronde verder in de nacompetitie.

Supportersbus

In de tweede ronde van de nacompetitie is Con Zelo de tegenstander. Donderdag 30 mei staat de uitwedstrijd tegen deze ploeg uit Waarland op het programma. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd, zodat het een spannende strijd belooft te worden. Con Zelo won deze week met 1-2 van Hugo Boys. Supporters kunnen meereizen met een speciale supportersbus, die met de boot van 17.00 uur naar de overkant vertrekt. De bus vertrekt om 16.30 uur vanaf het veld aan de Haffelderweg. Supporters die mee willen, kunnen zich aanmelden bij Wim Koorn, tel. 06-53692876, of zich inschrijven via www.texel94.nl. De thuiswedstrijd tegen Con Zelo wordt zondag gespeeld op het sportcomplex aan de Haffelderweg.