Maarten Eelman van Lust for Sport traint zijn spieren door met een moker op een band te slaan.
Maarten Eelman van Lust for Sport traint zijn spieren door met een moker op een band te slaan. Foto: Gerard Timmerman

Lust for Sport naar Vogelenzang

Maarten Eelman van Lust for Sport opent aan de Vogelenzang in Den Burg een trainingsruimte. Hij beschikt daar over de ruimte en apparatuur voor het geven van trainingen. Hij houdt zondag 2 juni van 14.00 tot 17.00 uur een inloopmiddag.

Maarten Eelman begon twee jaar geleden met het geven van zogeheten bootcamp-trainingen in de Dennen, waarbij hij deelnemers allerlei oefeningen laat doen. Steeds weer anders, zodat er altijd beleving en uitdaging is. Dat is ook het uitgangspunt in zijn nieuwe trainingsruimte. 'Dit is een meerwaarde op mijn buitenprogramma en een uitbreiding van mijn activiteiten.' In de sportzaal verzorgt hij trainingen voor grotere en kleinere groepen en personal trainingen. Programma's op maat en altijd onder begeleiding. 'Ik heb lang gezocht naar zo'n ruimte', doelt hij op de zaal van 140 vierkante meter, de royale hoogte, de centrale ligging en de parkeermogelijkheid. Bij de inrichting kwam de technische achtergrond van vader Ron goed van pas. In zes weken tijd werd de voormalige bloemenwinkel omgebouwd tot een goed geoutilleerde trainingszaal met alle benodigde faciliteiten, air conditioning, een muziekinstallatie en andere voorzieningen.

Dit gebruikt Maarten onder meer bij het geven van crosstraining en een trainingsconcept gebaseerd op crossfit. Daarbij worden steeds andere oefeningen gedaan, waarbij alle spiergroepen aan bod komen. Geen loopbanden of andere apparaten, maar wel fitnessballen, ringen, speciale vloer, halters, andere attributen en je mag je zelfs met een moker uitleven op een oude vrachtwagenband. 'Ik probeer te verrassen. Geen training is hetzelfde, steeds een nieuwe uitdaging. Vooraf weet je niet wat je te wachten staat. Zo blijft het spannend en haken mensen niet af. De begeleiding is intensief, dit zorgt voor veilig trainen en resultaat. Je valt af, je conditie gaat omhoog, kortom je wordt gezonder.' In het gebouw staan nog enkele vertrekken leeg. Die worden straks wel benut. 'Bedoeling is dat de trainingen op termijn worden gecombineerd met fysiotherapie. Dat maakt het bijvoorbeeld mogelijk om trainingen af te stemmen op behandelingen of andersom.'