Tennister Ilse Brand in actie op het districtskampioenschap.
Tennister Ilse Brand in actie op het districtskampioenschap. Foto: Yvonne Brand

Tennister Ilse Brand wint district jeugdkampioenschap NHN

Tennister Ilse Brand is kampioen KNLTB District Jeugd Kampioen NHN 2013. Bij de Regiokampioenschappen Noord West in Hoofddorp eindigde ze na een felle finale als tweede.

Ilse deed bij het districtskampioenschap mee in de categorie meisjes tot en met 14 jaar. De eerste voorronde in Hoorn werd een eenvoudige overwinning. De twee wedstrijden zaterdag in Heerhugowaard waren een stuk moeilijker. Vooral de kwartfinale was heel spannend, na een wedstrijdpunt tegen gehad te hebben, won Ilse met 4-6 7-5 6-2 van Julia Enderink. De daarop volgende halve finale speelde Ilse foutloos, won deze partij overtuigend met 6-0 6-0 en plaatste zich daarmee voor de finale in Alkmaar waar Yasmine Apawati uit Zaandam haar tegenstandster was. In deze finale waren er mooie, lange slagenwisselingen, maar het was Ilse die telkens het winnende punt wist te maken. Uiteindelijk won ze de wedstrijd met 6-2 6-2. Daarmee kroonde ze zich tot District Kampioen 2013.

Door deze overwinning mocht Ilse tweede Pinksterdag deelnemen aan de Regiokampioenschappen Noord West in Hoofddorp. Hier speelde ze tegen de winnaars van district IJmond en district Leiden, De winnaar mag zich dan Regiokampioen Noord West noemen. De strijd om de eerste plaats ging tussen Ilse en Zoë Gubbels, de winnares van district IJmond, geen onbekenden van elkaar uit het jeugdranglijsttoernooien-circuit. Na een felle strijd trok ditmaal Zoë aan het langste eind waardoor er een prachtige tweede plaats voor Ilse Brand van tennisvereniging Deuce weggelegd was.

Meer bezoekers

in Molenkoog

Ondanks het extreem koude voorjaar weten zwemmers Molenkoog tot nu toe goed te vinden.

In de eerste drie weken zijn zelfs drie keer zoveel dagkaartjes verkocht als vorig jaar (328 tegen 102). Het aantal verkochte zwemlessen voor de eerste lesperiode is met ruim 25 procent gestegen van 1925 naar 2490. En ook het totale aantal bezoekers dat Molenkoog in de eerste drie weken na de opening heeft bezocht steeg met 25 procent van 4156 naar 5244.

Net als de zwemleskinderen, laten ook de vaste banenzwemmers zich niet tegenhouden door de koude buitenlucht. Tussen 8.00 en 9.00 uur 's morgens duiken vaak al zo'n dertig mensen het betrekkelijk warme water (24 C°) in. Naast zwemles aan kinderen wordt in Molenkoog al jaren les gegeven aan volwassenen die vroeger geen diploma hebben behaald. Volwassenen die al een diploma hebben kunnen werken aan het verbeteren van de zwemtechnieken van met name borst- en rugcrawl. Voor meer informatie tel. 313373.