Buitengebied later op agenda

De vaststelling van het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied is nog een week opgeschoven. Dat staat nu gepland in een extra raadsvergadering die woensdag 12 juni wordt gehouden.

De vaststelling zou aanvankelijk op 5 juni plaatsvinden. De verschuiving geeft betrokkenen meer lucht om aan de afhandeling van het plan te werken. De raad moet zich deze dagen ook bezighouden met het nieuwe bestemmingsplan voor De Koog en de behandeling van de Kadernota (met daarin de voornemens voor 2014) is begonnen.

Een commissievergadering die gisteravond (woensdag 22 mei) zou worden gehouden over het nieuwe plan De Koog is vervallen. Die vergadering wordt nu op woensdagavond 29 mei gehouden. Het nieuwe plan Buitengebied wordt op donderdagavond 30 mei besproken in een commissievergadering. Woensdagavond 12 juni is een raadsvergadering gepland voor de vaststelling van beide bestemmingsplannen.

Dinsdagavond werd in het gemeentehuis de tweede bijeenkomst van Het Beraad van de politieke partijen gehouden. Die werd goed bezocht door Texelaars die nog wat zaken omtrent de bestemmingsplannen onder de aandacht van het gemeentebestuur wilden brengen.