Promotiekans

Texel'94 slinkt

De promotiekansen van Texel'94 (veld) zijn geslonken na de 2-1 nederlaag uit tegen Apollo 68. De selectie van trainer Marcel Ris oogde vermoeid. Met het verlies van de kampioenswedstrijd vers in het geheugen wordt het zondag aan de Haffelderweg moeilijk de noodzakelijke ruime zege op de Hensbroekers te behalen en door te stoten in de nacompetitie.

De eerste kans in de wedstrijd was voor de thuisclub, die agressief van start ging. Direct erop volgde het Texelse antwoord met een goede aanval. In het vervolg knalde Ralph Slik een directe vrije trap in de Apollo-muur. Gaande de wedstrijd kreeg Texel'94 meer vat op het spel van de fellere gastheren. Texel'94 kreeg meer doelrijpe kansen.Pim de Lugt schoot in de 24e minuut nog eens over het vijandelijke doel. Ook Jeroen Vlaming had na een half uur spelen het vizier niet op scherp. Texel '94 zette meer druk op de tegenstander en werd gevaarlijk. Maar met rust bleef het 0-0. Met nog een half uur op de klok werd de wedstrijd rommeliger. Apollo'68 creƫerde meer kansen en voor de Texelaars was het billenknijpen. Na de eerste tegengoal was Texel'94 aangeslagen. Amper een minuut later volgde 2-0. Jeroen Vlaming maakte 2-1, Jesper Arkenbout liep tegen een rode kaart.