Volop belangstelling voor oude schoolplaten en andere spullen die De Akker in de verkoop doet.
Volop belangstelling voor oude schoolplaten en andere spullen die De Akker in de verkoop doet. Foto: Gerard Timmerman

Opruiming van zolder De Akker resulteert in winkel vol nostalgie

'Eigenlijk zou ik hier niet moeten komen.' Niek Welboren, die in zijn Eiland Galerij een historisch lokaal inrichtte, kon het toch niet laten en struint door oude schoolplaten en andere -attributen in De Akker in Oosterend.

Nostalgie viert hoogtij in het lokaal waar de spulletjes die van de zolder van de voormalige School met de Bijbel kwamen keurig zijn uitgestald en menig bezoeker prenten met oude stadgezichten, dieren en planten liefst meteen mee naar huis zou nemen. Afbeeldingen uit vervlogen tijden, zoals een landkaart van Palestina, illustraties met Bijbelse figuren en ander materiaal van christelijke oorsprong. Maar ook een kistje met verschillende soorten steenkool en een overzicht van grondstoffen waar verschillende soorten touw van werden gemaakt.

Gegadigden kunnen een bod uitbrengen op de spullen. Het bieden sluit vrijdag om 18.00 uur. Om 19.00 worden de kopers bekend gemaakt. De losse verkoop van spullen start vrijdagmiddag om 16.00 uur. De opbrengst komt ten goede aan sporttenues voor de nieuwe school.