Het team van de Texelrunners dat aan de Roparun van Parijs naar Rotterdam meedeed.
Het team van de Texelrunners dat aan de Roparun van Parijs naar Rotterdam meedeed. Foto:

Roparunners snel in Rotterdam

De Texelse deelnemers aan de Roparun zijn maandag als zesde team binnengekomen in Rotterdam. Er deden meer dan driehonderd teams mee aan de langste nonstop-estafetteloop ter wereld die startte in Parijs en Hamburg.

De Texelrunners vertrokken zaterdagavond tegen 22.00 uur uit Parijs en arriveerden maandag tegen 12.30 uur op de Coolsingel in Rotterdam. Daar werden ze opgewacht door Nelli Cooman, ambassadeur van de Roparun, en burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam. De prestatie levert naar verwachting zo'n €11.000,- op voor het goede doel.

Het team werd onderweg vrijwel onophoudelijk geplaagd door de regen, maar volgens teamcaptain Ron ten Hoven bleef de sfeer desondanks heel goed. Er waren in totaal acht lopers (opgedeeld in twee groepen) van wie er telkens één aan het lopen was. Gemiddeld om de kilometer wisselden de lopers elkaar af. Om de zoveel kilometer wisselden de groepen, zodat de ene groep even rust had en zich naar een volgend punt op de circa 520 kilometer lange route kon verplaatsen.

De lopers waren Frits van der Gracht, Jan Frederici, Jan Zijm, Jeroen Smits, Maikel van der Gracht, Martijn van Haren, Natascha van der Vis en Pierre Bonnet. Zij werden op de fiets begeleid door Anton Hurkens, Jan Nico van der Ploeg, Roel Struick en Sjaak Randsdorp.

Gerard Kriek, Hans Westdorp, Johan Bol, Robbert Jalving, Sjoerd Eelman en Toon Schoenmaker waren mee als chauffeurs, Helmich Kuiper zorgde voor de catering en Marcel Verbeek en Silve Schoorl waren mee als masseurs. David van Logchem en Jan van Dijk zorgden vanaf Texel voor ondersteuning.

Teamcaptain Ten Hoven zegt blij te zijn met hulp die het team op Texel heeft gekregen. Er waren diverse Texelaars en organisaties die het team steunden met onder meer kleding, vervoer, eten en drinken, tenten en aggregaten om onderweg een bivak op te slaan. De VVV en een aantal logiesverstrekkers gaan er volgens Ten Hoven voor zorgen dat tien terminale patiënten en hun families een week vakantie op Texel kunnen vieren. Volgens Ten Hoven is het de bedoeling volgend jaar opnieuw aan de Roparun mee te doen.