Het opheffen van de eigen waterfabriek - en de overstap naar het drinken van water uit de Rijn - was in 1986 voorpaginanieuws.
Het opheffen van de eigen waterfabriek - en de overstap naar het drinken van water uit de Rijn - was in 1986 voorpaginanieuws. Foto:

de texelse courant van 23 mei 1986

Met een klinkend optreden van de Friends of Swing en Greetje Kauffeld werd het Texelse jazzjaar 1986 geopend. Een kort verslag van dit optreden is te lezen in de Texelse Courant van 23 mei 1986, die vandaag 27 jaar geleden verscheen. In dezelfde krant de uitslagen van de Tweede-Kamerverkiezingen, waarbij het CDA met ruim 33 procent van de stemmen als grootste partij uit de bus kwam. Groter nieuws was de toezegging van minister Brinkman van WVC dat hij ƒ159.000,- beschikbaar wilde stellen voor herbouw en uitbreiding van dorpshuis d'Ouwe ULO van Den Burg. Het Pinksterweekend was druk, burgemeester Schipper wilde dat Texel een standpunt innam in de kwestie rond de Apartheid in zuid-Afrika, een brand legde de woning en het bedrijf van A.P.C. Koopman in Oosterend in as, bij De Waal waren gewonden te betreuren bij een aanrijding en een achttienjarige jongen raakte met een gebroken halswervel naar het ziekenhuis na een gevaarlijke duik bij paal 17. Voorpaginanieuws waren het feit dat het VVV-kantoor in De Koog open kon blijven en de plannen van het PWN om Texel aan te sluiten op het Noordhollandse waterleidingnet. Daartoe moest een zinker worden aangelegd over de zeebodem. Met het opheffen van de eigen watercentrale waren veertien arbeidsplaatsen gemoeid.