Question Plaza om 6.00 uur op zaterdagochtend. De jeugd is volop in beweging om te feesten.
Question Plaza om 6.00 uur op zaterdagochtend. De jeugd is volop in beweging om te feesten. Foto: Jeroen van Hattum

Feest in ontwakend Den Burg

Bijna honderd Texelse jongeren begonnen zaterdagochtend de dag in alle vroegte met disco. Dat gebeurde op een Luilakfrisfeest dat vanaf 4.00 uur In Question Plaza in Den Burg werd gehouden.

Diverse DJ's zorgden voor muziek, Menno Siebinga deed aan ochtendgymnastiek en er werd gezamenlijk ontbeten met onder meer poffertjes Ondanks alle vroegte hadden diverse bezoekers (10 tot 16 jaar) zich aardig opgedoft om ondanks het vroege tijdstip goed voor de dag te komen. Het feest was georganiseerd door Youg4Ever en De Lindeboom.

Luilak verliep verder rustig. In het centrum van Den Burg was een handjevol jongeren op straat om met vuvuzela's, toeters en blikjes achter de fiets herrie te maken. Van vandalisme was op een paar eieren tegen een muur na weinig te merken. In Oosterend ging de jeugd de straat op voor een lawaai-optocht en een gezamenlijk ontbijt. In dit dorp werd nog wat wc-papier in de bomen aangetroffen.

Luilak ging wel gepaard met de nodige herrie in de vroege ochtend. In Den Burg gingen al ver vóór 4.00 uur de eerste Luilakkers met een hoop kabaal de straat om van zich te laten horen.