Gedeputeerde brengt

bezoek aan Texel

Gedeputeerde Jan van Run van de provincie Noord-Holland brengt vrijdag 24 mei een bezoek aan Texel.

Van Run komt kijken naar het project My Beach dat het strand moet schoonhouden en Keukencentrum Texel in Den Burg dat vorig jaar winnaar werd van de Ondernemingsverkiezingen Noord-Holland. Ook brengt hij een bezoek aan Kaap Skil. Wethouder Eric Hercules praat de gedeputeerde bij over de algemene economische situatie op het eiland en zal hem wijzen op de groeiende en in ontwikkeling zijnde eilandproducten en culinaire activiteiten. Het bezoek is op initiatief van Van Run zelf tot stand gekomen. De provinciebestuurder heeft onder meer Economische Zaken in zijn portefeuille.

Blauwe vlag voor

Waddenhaven

Waddenhaven Texel heeft voor het elfde jaar op rij een Blauwe Vlag gekregen.

De Blauwe Vlag, een internationale onderscheiding, houdt in dat de jachthaven in Oudeschild als schoon en veilig is beoordeeld. Ook zijn de sanitaire voorzieningen in orde. De Blauwe Vlag valt onder de Stichting Keurmerk Milieu Veilgheid en Kwaliteit. In totaal zijn in Nederland 95 jachthavens en 58 stranden van het kwaliteitslabel voorzien. De Blauwe Vlag heeft ook jarenlang bij vier Texelse stranden gewapperd, maar daar is in 2012 een eind aan gekomen nadat het college besloot te stoppen met de financiering. De gemeente moest jaarlijks bijna €3500,- voor de vlaggen betalen, terwijl volgens het college uit onderzoek op Ameland bleek dat ze niet bepalend zijn voor de keus van een vakantiebestemming en dat toeristen er relatief onbekend mee zijn. Het college bepaalde vervolgens dat 'investeren in duurzaamheidskeurmerken geen kerntaak van de gemeente' is. Daarna konden de tarieven voor de Texelse strandexploitanten omlaag. Overigens is Ameland zelf wel gewoon doorgegaan met de Blauwe Vlag. Dit jaar hangen er op dat eiland drie en meerdere websites van Amelander bodem meldden de afgelopen dagen trots dat 'Ameland het enige Waddeneiland is' waar de Blauwe Vlaggen op de badstranden mogen hangen.

Brug afgesloten

De Van Kinsbergenbrug in Den Helder is zondag 2 juni tussen 8.00 en 17.00 uur gestremd voor alle verkeer. Verkeer naar Texel dient de route via de N250 te volgen.