Bridgeclub Alert

sluit seizoen af

Tijdens de vorige week gehouden ledenvergadering van bridgeclub Alert uit Oosterend werd het koppel Frida Timmer/Jan Bloem uitgeroepen tot clubkampioen.

De strijd om het kampioenschap was een nek-aan-nekrace tussen Timmer/Bloem en Piet Bakelaar/Jan Veenendaal. Het verschil tussen beide koppels was na drie competitieronden nog slechts twee punten in het voordeel van Bakelaar en Veenendaal. In de laatste ronde echter werden zij geconfronteerd met de scherp spelende Siem en Stina Bremer, die ruim 90 procent scoorden. Bakelaar en Veenendaal eindigden daardoor als tweede.

De laatste ronde van de competitie werd gewonnen door Nel Brans en Jo van Beek, die 58,58 procent haalden in de A-lijn. Frida Timmer en Jan Bloem werden tweede met 56,36 procent, Els Witte en Mirjam Switzer derde met 56,02 procent. In de B-lijn scoorden Renske van IJsseldijk en Akkie van de Kerkhof het hoogst. Zij werden eerste met 55,42 procent, op de hielen gezeten door Gea Kieviet en Ingrid Koorn, die tweede werden met 55,21 procent. Coby Bakelaar en Elzelien Schenk eindigden met 54,24 op de derde plaats. Deze drie paren promoveren naar de A-lijn.Tot en met september speelt de vereniging zomerdrives op woensdagavond.