Het artikel had al in een vorig nummer gestaan, maar in de krant van 17 mei 1939 publiceerde de redactie alsnog een foto van de jubilaris, schoenhandelaar Joh. Kikkert.
Het artikel had al in een vorig nummer gestaan, maar in de krant van 17 mei 1939 publiceerde de redactie alsnog een foto van de jubilaris, schoenhandelaar Joh. Kikkert. Foto:

de Texelsche Courant van 17 mei 1939

1938 was voor de melkveehouders geen ongunstig jaar. Dat werd gesteld tijdens de jaarvergadering van de Texelsche Melk- en Controle-Vereeniging, waarvan een uitgebreid verslag werd opgenomen in de Texelsche Courant van 17 mei 1939, die vandaag 74 jaar geleden verscheen. De vereniging telde negentien leden, samen goed voor 144 koeien. Ander nieuws was 'nog een gouden bruidspaar'. Want al woonden Korn Tuinsma en Trijntje Tuinsma-Ligthart nog maar twee jaar op het eiland, ze waren wel vijftig jaar getrouwd, wat voor de redactie voldoende reden was om eens 'een praatje te maken'. Ook het jubileum van zuivelfabriek De Onderneming in Den Hoorn, die 25 jaar bestond, werd uitgebreid belicht. Voorpaginanieuws was de vergadering van hoofdingelanden van polder Eierland, gehouden in hotel De Hoop. Belangrijkste punt van bespreking daarbij was de aanleg en het verbeteren van de wegen, dat aardig op schema lag. Daarnaast deden vele aanwezigen een boekje open over de vernielingen die door jeugd werden aangericht bij het vliegveld en de school in Zuid-Eierland. 'De heer C. Witte sprak van een "bandietenbende". 'Opgeschoten jongens van 16 tot 20 jaar hitsen de jongeren op.' De Rijksveldwachter was in de problemen gekend en had al toegezegd nu en dan eens een kijkje te zullen nemen.