Rigby nam CD op

 

'Geen betere plek dan Texel om dit album op te nemen...het eiland ademt rust, schoonheid, strand, sfeer en vriendelijkheid en wij voelen ons er ontzettend thuis!'

Aldus Rigby, de band die momenteel op Texel het nieuwe album opneemt. Daarvoor hebben ze Isidorushoeve als studio in gebruik. 'Op dit moment blijkt een van de slaapkamers de beste plek om de drums op te nemen maar een sessie bovenop het zwembad buiten is ook te gek!' Het album komt na de zomer uit.

Eilandcompetitie

Mensen die mee willen spelen in de eilandcompetitie volleybal kunnen zich de komende speelavonden melden bij de wedstrijdleiding. De laatste speelavond is op 4 juni, in augustus begint de nieuwe competitie. Inschrijven kan ook via de website, www.tevoko.nl. Ook complete teams zijn welkom.

Amsterdammertjes

Het programma OVT op Radio 1 zendt zondagochtend 19 mei een documentaire uit over de 'Amsterdammertjes' die in maart 1945 naar Texel kwamen om aan te sterken. Radiomaker Joost Wilgenhof sprak onder andere met Amsterdammertjes Harry Scheltema en Monnie Valvekens over hun ervaringen.Aan het woord komen ook Nettie Jongejan (organisator van een reünie in 1985) en Gelein Jansen. Hij heeft nadere tekst en uitleg over de hulpactie. De documentaire is te horen van 11.20 tot 12.00 uur.