Film over boerenliefde

De romantische plattelandskomedie 'Leve Boerenliefde', deze week in Cinema Texel, draait om boer Jelte, die na het verlies van zijn vrouw weinig zin heeft in een nieuw romantisch avontuur.

Als de datingshow van de keiharde producer Kenneth uitgerekend op zijn erf een nieuw seizoen komt opnemen, lijkt het een ultieme botsing van culturen te worden. Maar tegen alle vooroordelen over stadsmensen en boeren in, bloeit er tussen het frisse groen een bijzondere liefde op. Woensdag 22 mei is de voorpremière te zien van 'Fast & Furious 6'. Deze feestelijke gebeurtenis gaat gepaard met een 'summer event' met hapjes van de dinerkaart, supercars en twee gratis drankjes. In de film (geschikt voor kijkers vanaf 12 jaar) keren Vin Diesel, Paul Walker en Dwayne Johnson terug in een spectaculair actie-avontuur. De meeste andere films zijn geprolongeerd. Zoals de (Nederlands gesproken) aninmatiefilm 'De Croods', de komedie '21 and Over' en de actiefilm 'Oblivion'. Maandag is een mystery movie te zien, waarvan de titel tot het laatste moment geheim wordt gehouden. Dinsdag zijn er seniorenvoorstellingen, waarbij het geluid minder hard staat en het licht minder wordt gedimd. Het volledig bioscoopprogramma is te vinden in de agenda elders in deze krant en via www.texelagenda.nl.

Subsidies

Gymnastiekvereniging Texel krijgt een eenmalige gemeentelijke subsidie van €1.634,- voor de aanschaf van turnmateriaal.

Het Tevoko waddentoernooi wordt gesteund met een bijdrage van €1.250,- en Sportvereniging Oosterend en VV Texel '94 krijgen respectievelijk €1.500,- en €1.170,- voor de aanschaf van dug-outs. VV Texel '94 had ook subsidie gevraagd voor de aanschaf van kantinemeubilair, maar die is afgewezen omdat het college geen noodzaak of direct verband ziet met het kunnen uitoefenen van de sport. Over een subsidieaanvraag van de Stichting Overdekte Manege moet nog worden beslist.