Lauri Brons in Klif 12

 

In Klif 12 in Den Hoorn is maandag 29 mei de oud-Texelse Lauri Brons te zien met haar voorstelling 'Ik zing zo lenig in de warte'.

Brons (1990), studeerde Musicaltheater op Fontys Hogeschool voor de Kunsten en is bezig aan een opleiding aan het Conservatorium van Tilburg, richting Muziektheater. Tijdens deze studie besloot ze zich volledig te richten op klassieke zang. Ze is geselecteerd voor de Entreeprijs van Theaterfestival Boulevard in 's Hertogenbosch, wat betekent dat ze de voorstelling deze zomer op het festival mag spelen. Brons speelt een try-out van heet voorstelling in Klif 12, waar ze haar eerste schreden op het theatervlak zette. 'Ik zing zo lenig in de warte' is een muziekvoorstelling over een meisje dat zichzelf opnieuw uitvindt. Zelf omschrijft Brons de voorstelling als 'een poëtische, muzikale voorstelling voor alle leeftijden'. De hoofdpersoon schiet als Alice in Wonderland naar alle kanten: van groot naar klein, andersom, achterstevoren, binnenstebuiten, ondersteboven. Ze is zo veranderlijk omdat zij zowel een plek zoekt in de volwassenwereld als in de kinderwereld.

Lauri Brons wordt begeleid door Toon Bierman op piano, Ludovico D'Ignazio op fluit en Jules Stoffels op contrabas. De regie is in handen van Peerke Malschaert. De voorstelling begint om 16.30 uur, de toegang bedraagt €5,-.