Zaavoetbalteam Texel'94 2 behaalde voor de tweede achtereenvolgende keer het kampioenschap.
Zaavoetbalteam Texel'94 2 behaalde voor de tweede achtereenvolgende keer het kampioenschap. Foto: Liselotte Vlaming

Zaalspelers Texel'94 2 kampioen

In de op één-na-laatste wedstrijd van het seizoen is het tweede zaalvoetbalteam van Texel'94 kampioen geworden. Dit zag er aan het begin van het seizoen nog niet naar uit.

De eerste wedstrijden in de tweede klasse waren lastig voor Texel'94, dat na een eenvoudig seizoen was gepromoveerd naar de tweede klasse. Om die reden stelde het team zich als doel vooral in de tweede klasse te blijven. De tactiek daarvoor was in de eerste wedstrijd bepaald: een compacte verdediging en momenten zoeken om te counteren. Dit had effect en leidde zelfs tot onverwachte overwinningen op ploegen die op papier veel sterker waren. Het verbaasde vriend en vijand dat Texel'94 op de helft van het seizoen nog geen wedstrijd had verloren. Hiermee groeide bij Texel'94 het geloof in eigen kunnen en langzaam groeide het besef dat er wel meer was te behalen dan alleen het behoud van een plek in de tweede klasse.

De - terechte - nederlaag tegen Bliksem 5/Alkmaar 1 kwam dan ook hard aan, maar Texel'94 herpakte zich en verloor hierna geen enkele keer meer. De grootste hobbels op weg naar het tweede kampioenschap in twee jaar waren een gelijkspel tegen de hekkensluiter en tegen Bliksem 5/Alkmaar 1. In de laatste twee wedstrijden moest Texel'94 nog twee punten pakken, wat gebeurde in de op-één-na-laatste wedstrijd, toen in de eigen sporthal met 9-5 werd gewonnen. Omdat Jacob Krijnen en Jeroen Vlaming afwezig waren, werd het kampioenschap toen echter nog niet gevierd.

Dat gebeurde wel na afloop van de wedstrijd die vrijdag in Wieringerwerf tegen DVO werd gespeeld. Krijnen en Vlaming reisden samen met teamgeboten Dennis Schouwstra, Marlon Zijm, Bart de Lugt, Jimmy Vlaming, Joey van der Vis, Ralph Slik en Steffan Vlaming in euforische stemming en in stijl af naar Wieringerwerf, waarbij 'Taxi Dirk' voor vervoer per witte limousine zorgde. Hoewel de wagen al vol was met voetbaltassen, spelers, bier en champagne, was er op de terugweg nog plaats voor de drie behaalde punten. Het kampioenschap werd na terugkomst uitbundig gevierd in Mans, het stamcafé van de ploeg, waar ook NBC/Steenenplaats, de Texelse kampioen, werd gehuldigd.

De Krim 2 wint

zaalvoetbalbeker

Het tweede zaalvoetbalteam van De Krim heeft afgelopen week de beker behaald in de tweede klasse van het Texelse zaalvoetbal.

De Krim 2 bestaat voor een deel uit oudgedienden. Frans Stark speelt zelfs al vanaf het begin van de vereniging bij CZV de Krim, inmiddels bijna dertig jaar. Stark maakte in de finalewedstrijd tegen Oosterend 2 één doelpunt, de andere vijf werden gemaakt door topscorer Jelmer Bomas. De wedstrijd werd gewonnen met 6-5.

De Krim 2 bestaat uit Piet Graaf, Jelmer Bomas, Gidion Boogaard, Wally van Beek en Jan Frans Stark, Johannes van Heerwaarden, Lieuwe Koorn, Stefan Hooijschuur en Helmich Kuiper.