Ideeën schrijven op ramen boot

Wethouder Hennie Huisman en een aantal mensen uit het onderwijs zijn vrijdagmiddag 17 mei op de boot om met Texelaars over de toekomst van het onderwijs te praten.

Huisman wil onder de naam Operatie Educatie een onderwijsplatform opzetten om te bezien welke vernieuwingen in de toekomst mogelijk zijn. Het bezoek aan de boot is een eerste stap.

Mensen die willen meedenken, krijgen de gelegenheid een boodschap op de ramen van de boot te schrijven. 'Wat hebben we al op Texel en wat zouden we nog willen', aldus wethouder Huisman. 'Door bestaande krachten te gebruiken en slim om te gaan met nieuwe technieken kunnen we zelf vorm geven aan het Texelse onderwijs.' De bijeenkomst op de boot is van 15.30 tot 17.30 uur.

Volgens de wethouder kunnen de ideeën mogelijk worden toegevoegd aan een toekomstvisie waar het onderwijs mee bezig is. Het horen van ideeën sluit ook aan bij de komst van het nieuwe platform OperatieOnderwijsTexel dat zich met vernieuwing wil bezighouden. Dat platform komt dinsdagavond 22 mei om 19.30 uur voor het eerst bijeen in De Hollebol in Den Burg. Onderwijsdeskundige Martijn Aslander is daarbij aanwezig om kansen en mogelijkheden te belichten.