Jazzformatie Jungle By Night verzorgt workshops tijdens festival.
Jazzformatie Jungle By Night verzorgt workshops tijdens festival. Foto: Thijmen Sietsma

Jazzworkshops Jungle By Night

Jungle By Night, een van de publiekstrekkers van festival Jazz on the Waves, verzorgt zaterdag 8 juni workshops voor volwassenen en jongeren.

Het negenkoppige Jungle By Night brengt een mix van afrobeat, funk, soul en jazz en is uitgeroepen tot Radio 6 Soul & Jazz Talent. De groep speelde onder meer op North Sea Jazz, Lowlands en bij DWDD. In samenwerking met docenten van Artex worden zaterdag 8 juni workshops gegeven voor alle instrumenten, uitgezonderd zang. Deelnemers zullen eerst per sectie bij elkaar zitten onder leiding van een van de docenten van Artex. Na de lunch maken de muzikanten van Jungle By Night de cursisten wegwijs in hun muziekstijl. De workshops worden om 16.00 uur afgesloten met een presentatie. Meer informatie is te vinden op www.artex-texel.nl.

Hagepreek


De Doopsgezinde Gemeente Texel houdt met Pinksteren, zondag 19 mei, een hagepreek (dienst in de open lucht) bij de schapenboet in de Hemmer, aanvang 10.00 uur. Voorganger ds. Hans Marseille. De boet is te bereiken vanaf Driehuizen, parkeren kan op het land. Voor stoelen wordt gezorgd. De gerestaureerde boet wordt na de dienst officieel in gebruik genomen.