Een van de deelnemers aan de Cabaretmarathon is de Texelse Lauri Brons.
Een van de deelnemers aan de Cabaretmarathon is de Texelse Lauri Brons. Foto:

Cabaretmarathon Klif

In het kader van het 25-jarig bestaan wordt in theaterrestaurant Klif 12 in Den Hoorn zondag 19 mei een Cabaretmarathon gehouden, een marathonvoorstelling met uitsluitend vrouwelijke cabaretiers.

Met een knipoog naar het tweejaarlijks Broadway Den Hoorn, betreedt tijdens de cabaretmarathon ieder uur een andere artiest het podium voor een voorstelling van ongeveer een half uur. Daarbij is gestreefd naar een afwisseling tussen standupcomedy, cabaret en zang. Het programma duurt van 13.00 tot 23.00 uur, maar het is mogelijk per voorstelling een kaartje te kopen. De presentatie is in handen van Johan Hoogeboom en Jan J. Pieterse, die de deelnemers op cabareteske en poëtische manier zullen aankondigen.

Het programma belooft veel afwisseling, onder de deelnemers zijn naast nieuwe gezichten ook enkele meer bekende namen te vinden. Zo is één van de deelnemers Eva Crutzen, die vorig jaar bij het Amsterdams Kleinkunst Festival de publieksprijs won met haar programma over liefde en vriendschap, Nike, Air Max en de dood. Ook bekend van het AKF is Nina de la Croix, de grote sensatie van 2013. Yora Rienstra won in 2009 de Wim Sonneveldprijs en Dames voor na Vieren behoeven nauwelijks verdere introductie.

Een opvallende verschijning in het rijtje deelnemers is de Texelse Lauri Brons, die al tijdens haar middelbare-schooltijd te zien was op het podium van Klif 12 en die momenteel bezig is haar studie Muziektheater aan het conservatorium van Tilburg af te ronden. Daarnaast werkt ze aan haar soloprogramma 'Ik zing zo lenig in de warte', een poëtische muziekvoorstelling voor mensen van 6 tot 100 jaar. 'Met klassieke muziek in een vreemde maar spannende taal'. zoals ze zelf zegt.

Een passepartout voor de hele marathon kost €45,-, een kaartje voor een enkele voorstelling €5,-. Het programma is als volgt:

13.00 u. Carolien Borgers

14.00 u. Eva Crutzen (Jerry Bloem, piano)

15.00 u. Nina de la Croix

16.00 u. Yora Rienstra

17.00 u. Dames voor na Vieren

18.00 u. Dianne Liesker

19.00 u. Johan Hoogeboom en Jan J. Pieterse (intermezzo tijdens diner)

20.00 u. Soulo Notos

21.00 u. Lauri Brons

22.00 u. Ellen Dikker

23.00 u. Kristel Zweers

Actie voor Longfonds

In het kader van de nationale collecte voert thuiskapper Bonita Pijnacker de komende weken voor het Longfonds.

Pijnacker, zelf astmatisch, studeerde aan de Nederlandse Kappers Academie in Rotterdam en heeft al enige tijd een bedrijf als thuiskapper. Om geld in te zamelen voor onderzoek naar longziektes schenkt ze tot en met 26 mei €5,- van elke knipbeurt aan het Longfonds. Daarnaast gaat ze ook zelf als collectant langs de deur. Een afspraak maken kan via tel. 06-25289382.

?