Start van de volwassenen op het veld van SV De Koog.
Start van de volwassenen op het veld van SV De Koog. Foto: Jeroen van Hattum

Lopen in De Koog voor Roparun

Liefst 86 mensen hebben donderdagochtend meegedaan aan een crossloop in De Koog. Ze liepen voor de Texelrunners die van 18 tot en met 20 mei voor de tweede keer meedoen aan de Roparun.

Het ging om het oude rondje dat vroeger vanaf het voetbalbveld van SV De Koog werd gelopen. De 8 kilometer (37 deelnemers) werd gewonnen door Arno Boekema uit Zwolle. Jan Zijm uit Den Burg, één van de Texelrunners, werd derde. Op de 4 kilometer was Martijn van Haren de snelste, gevolgd door David van Logchem. Zij doen in het Pinksterweekend ook mee aan de 540 kilometer lange loop van Parijs naar Rotterdam. De 1200 meter voor kinderen (11 deelnemers) werd bij de jongens gewonnen door Sem Pauw uir Leusden, gevolgd door Mart Kikkert uit Den Burg en bij de meisjes door Charlotte Jongsma uit De Koog. De loop leverde netto €420,- op voor het goede doel.

De Roparun is de grootste non-stop estafette ter wereld. De loop wordt gehouden om geld op te halen voor mensen met kanker. De Texelrunners starten zaterdag 18 mei om 21.48 uur in Parijs en hopen op maandag 20 mei rond 13.30 uur op de Coolsingel in Rotterdam te arriveren.