Opa Jan Zoetelief en kleindochter Esmee tijdens het familietoernooi van Heri Hodie.
Opa Jan Zoetelief en kleindochter Esmee tijdens het familietoernooi van Heri Hodie. Foto: Robbert van den Bent

Familietoernooi bij Heri Hodie

Onder een meestal blauwe lucht en met een toch nog koude harde wind werd donderdag op de banen van tennisvereniging Heri Hodie achter het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp het jaarlijks familietoernooi gespeeld.

Eerste waren de allerkleinsten aan de beurt, die op een klein veld twee spelletjes speelden, waaronder een variant om balbeheersing te krijgen en te oefenen. Ook de meegekomen volwassenen konden daarbij hun behendigheid proberen. Vervolgens werd op een klein veld tennis gespeeld zonder serveren. Lynn Dros met moeder Christel eindigen daarbij op de eerste plaats. Tweede werden Pieter Bonne met oma Loes, derde Vera van Heerwaarden en oom Theo. Na de jongste jeugd streden zestien koppels van oudere jeugd met volwassenen om de groepsprijzen. In de eerste groep won Gerda ter Hoor met dochter Lisa ter Hoor. De tweede plaats was voor Bep Vonk met schoondochter Ester Sanchez. In de tweede groep gingen Ditte Westdorp en dochter Josien Westdorp met de eer strijken. Tweede werden Dennis Vonk met zijn voor deze dag aangenomen dochter Silvia Eelman. In totaal deden 38 mensen mee aan het toernooi, dat voor de 21ste keer werd gehouden.

Buitenlands succes

Hippo Hoeve Texel


Mirabella del Sol en Gazel T van Gerard Zoetelief hebben internationale successen geboekt op koersen in Hoppengarten en Jägersro.

In Hoppengarten in Duitsland reed Salima Al Taleei Mirabella del Sol naar een overwinning in de vierde ronde van de HH Sheikha Fatima bint Mubarak Ladies World Championship IFAHR. Twee dagen later liep Gazel T een koers van 2000 meter in Jägersro in Zweden, de Wathba Stud Farm Cup (GR3PA). Met jockey Eduardo Pedroza kwam Gazel T als eerste over de finish. De koersen werden georganiseerd door het landen uit het Midden-Oosten, waaronder Dubai en Qatar. De internationale pers besteedde uitgebreid aandacht aan de trainer en aan de paarden, die op het strand van Texel worden getraind.