Mevrouw Van Schie.
Mevrouw Van Schie. Foto:

Mevrouw Van Schie tijdelijk

rector van OSG De Hogeberg

Mevrouw Van Schie volgt tijdelijk Henk de Vries op als rector van de OSG. Dat heeft burgemeester Francine Giskes, voorzitter van het schoolbestuur, gistermiddag aan het personeel laten weten.

Ingrid van Schie, beter bekend als 'mevrouw Van Schie', wordt rector ad interim in het schooljaar 2013-2014. Tot het einde van het huidig schooljaar is De Vries nog rector.

Mevrouw Van Schie wordt volgens Giskes bijgestaan door conrector Annemarieke de Vries en een ondersteunend team. Van Schie werkt sinds 1980 op de OSG. Ze geeft wiskundeles en is teamleider van de MAVO. Ze staat bekend als een gerespecteerd docent die 'streng doch rechtvaardig' is. Ze is eveneens bekend als een warm pleitbezorger van het beroepsonderwijs.

Volgens de burgemeester is Van Schie door het schoolbestuur verzocht om tijdelijk het roer in handen te nemen. 'Ze kent de kinderen en ze kent het eiland.' Bedoeling is dat de nieuwe rector zich onder meer gaat bezighouden met de voorbereidingen om de OSG bestuurlijk zelfstandig te laten worden. Het bestuur van de openbare scholengemeenschap wordt nu nog gevormd door burgemeester en wethouders.

Volgens Giskes is er positief gereageerd op de komst van mevrouw Van Schie als tijdelijk opvolger van Henk de Vries.