Bijna negen maanden na de brand is de winkel Z. Graaf in de Hogerstraat weer geopend.
Bijna negen maanden na de brand is de winkel Z. Graaf in de Hogerstraat weer geopend. Foto: Gerard Timmerman

Vernieuwde winkel verfspecialist

Z. Graaf na brand weer open

De winkel van Z. Graaf in de Hogerstraat toont als vanouds, maar toch zijn het interieur en assortiment volledig vernieuwd en hier en daar aangepast. Bijna negen maanden na de brand van de Jelleboog waarbij vrijwel de complete inrichting verloren ging, is de verf- en interieurspecialist weer geopend.

Door de brand waren alle artikelen waar een sticker op zat onbruikbaar. Ook plafonds, vloer, muren, meubilair en andere spullen gingen door rook-, stank- en waterschade verloren. 'Bijna alles moest vernieuwd', vertelt eigenaresse Yvette Nichols. Dat het veel langer duurde dan haar lief was, is het gevolg van gesteggel met de verzekering.

In de tussentijd stak ze haar licht op bij verfspeciaalzaken aan de overkant. Ze deed daar onder meer ideeƫn op over presentatie van het assortiment. Het heeft geresulteerd in enkele grote verfwanden van Flex Pure en Histor waar de klant zijn of haar keus kan bepalen op basis van royale stalen. De gewenste kleur kan ter plekke worden gemengd. Behalve de kleur is er volop keus in soorten en variƫteiten verf, voor binnen en buiten, van muurverf tot lak en van hoogglans tot extra mat. Volop keus ook in behang en gordijnen, deze afdelingen zijn volledig vernieuwd. Ook het plafond. Onder het oude kwam bijvoorbeeld dat van oma Graaf tevoorschijn. Maar ondergronds ook oude gewelven, die via een glasplaat in de vloer zichtbaar worden. Terug is ook de lijstenmakerij, waar je door Anneke Witte van alles kunt laten inlijsten, van schilderij tot foto en van doopjurk tot diploma en borduurwerk. Bijzonder zijn ook de foto's van Ruth de Ruwe op canvas en - voor buiten - op zeildoek. Bloemen getuigen van de vele steunbetuigingen.