Kok succesvol in

Nieuw Zeeland

Oud-Texelaar Paul Witte, voorheen kok in de Worsteltent, De Taveerne en Bij Jef, doet het aan de andere kant van de aardbol niet slecht.

In Auckand, Nieuw Zeeland, werkt hij als chefkok in restaurant Wine Chambers. Mede dankzij zijn inspanningen is dit restaurant doorgedrongen in de prestigieuze Metro Top 50 van restaurants in Auckland. Uit de gids citeren we dat 'Chef Paul Witte een standaard menu presenteert van eendenborst, vis van de dag en andere gerechten en ingrediƫnten. Fris opgediend, met zorg geserveerd door medewerkers die gastvrijheid hoog in het vaandel hebben.' Paul Witte verhuisde vijf jaar geleden naar Nieuw Zeeland, waar hij in verschillende restaurants heeft gewerkt. Ook werkte hij als tv-kok mee aan een televisieprogramma. Meer over het restaurant via http://metroeats.co.nz/top-50-restaurants/top-50-restaurants-2013/

Buitenspeeldag

De Lubertischool in De Koog is tot nu toe de enige Texelse organisatie die zich heeft aangemeld voor de landelijke Buitenspeeldag op woensdag 12 juni. Aanmelden kan nog via www.buitenspeeldag.nl.