ZDH grijpt naar

laatste houvast

Door de uitwedstrijd tegen het al gedegradeerde Nieuwe Niedorp met maar liefst 6-0 te winnen, heeft ZDH de laatste strohalm gegrepen. De kans dat de Hoornders ook volgend seizoen in de vierde klasse spelen, werd hiermee een stuk groter.

Pieter-Jan Eelman, vorig jaar nog topscorer, die door een schouderoperatie een groot deel van het huidige seizoen miste, was de gevierde man. Zowel in de eerste als de tweede helft scoorde hij twee keer en bij de zesde treffer, gescoord door Daan Wessels, deed hij het voorbereidende werk. ZDH miste flink wat spelers, waaronder aanvoerder Remco Boogaard, die vorige week bewusteloos neer ging toen hij van dichtbij een bal tegen het hoofd kreeg. Het duurde op het harde en hobbelige veld van Nieuwe Niedorp even voor ZDH op stoom was. Nadat beide teams kansen hadden gemist, scoorde Eelman na 25 minuten uit een voorzet van Daan Wessels. Even later verdubbelde hij de voorsprong en vlak voor rust werd het 0-3, toen Bomas een niet te missen kans kreeg. Vlak daarvoor had Hidde Struick de bal al van de eigen doellijn gehaald. Ook in de tweede helft was ZDH de beste ploeg. In de 55ste minuut maakte Eelman aan alle onzekerheid een einde en scoorde 0-4. Nieuwe Niedorp kreeg kansen op een tegendoelpunt, maar Eelman maakte een kwartier voor tijd 0-5 en in dezelfde minuut scoorde Wessels 0-6.

ZDH steeg door deze zege twee plaatsen op de ranglijst en staat nu drie punten voor op Berdos en één op Schagen. Om de nacompetitie te ontlopen, moet ZDH tenminste één van deze ploegen onder zich houden. Zondag speelt ZDH thuis tegen titelkandidaat Texel'94.