Finale lonkt voor zaalvoetballers

Het zaalvoetbalteam van Texel'94 heeft vrijdag in Warmenhuizen gelijk gespeeld tegen VIOS. Met de thuiswedstrijd nog voor de boeg maakt de ploeg van Martijn de Veij en Wim Koorn zeker nog kans op de finale.

Texel'94 kon beschikken over een voltallige selectie en ging voortvarend van start. Al in de derde minuut wist Pieter Jan Eelman zich vrij te spelen en gaf de doelman geen schijn van kans: 0-1. Gesterkt door deze vroege voorsprong bleef Texel de hele eerste helft de betere ploeg, al kwam VIOS enkele keren gevaarlijk dichtbij. Maar keeper Ali Smit verkeert de afgelopen weken in een topvorm en hield zijn doel schoon. Vier minuten voor rust liep Texel'94 tegen een tijdstraf aan en in de overtalsituatie kwam VIOS langszij. Direct daarna profiteerde de thuisploeg van een fout in de defensie van Texel'94, zodat het op slag van rust 2-1 werd. In de tweede helft zette Texel'94 aan om de gelijkmaker te forceren, maar Lesley Koning en Ruben Duinker hadden hun vizier niet op scherp. VIOS loerde op de counter maar Texel'94 gaf bijna niets meer weg. Laatste man Marcel Ris doorzag het gevaar en de dynamische middenvelders Pim de Lugt en Jesper Arkenbout putten hun tegenstanders langzaam uit. Kansen op de gelijkmaker waren er volop, maar pas halverwege de tweede helft moest de keeper capituleren. Dennis Daalder wist een harde voorzet van Ruben Duinker op waarde te schatten en maakte met een subtiele voetbeweging de gelijkmaker. Het vervolg was enerverend en spannend zonder dat er echt goed werd gevoetbald. Beide ploegen wisten dat er nog een wedstrijd te spelen was en wilden hun kansen niet vergooien. In de slotfase probeerde VIOS nog op voorsprong te komen, maar kwam niet verder dan een schot op de paal zodat het duel in 2-2 eindigde.

Een redelijk beginpunt voor Texel'94 dat de strijd woensdag in de eigen sporthal hoopt af te maken, als VIOS naar het eiland komt. Voor deze laatste thuiswedstrijd van het seizoen hoopt het team op veel supporters om met hun steun de finale te bereiken. De wedstrijd wordt woensdag gespeeld in Ons Genoegen en begint om 19.20 uur.