SV De Koog laat zich verrassen door DWB

SV De Koog heeft de op een na laatste wedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen van het laaggeklasseerde DWB. In een matte wedstrijd kwam de ploeg niet verder dan 1-0.

SV De Koog begon goed en wist DWB op eigen helft vast te zetten. Daarij werden weliswaar enkele kansen gecreƫerd, maar zowel Fotoci Camera als Bartjan Grisnigt, die beiden alleen voor de keeper kwamen, miste de mogelijkheid hun ploeg op voorsprong te zetten. DWB had meer geluk en schoot door balverlies op het middenveld op slag van rust een voorsprong van 1-0 op het scorebord. In de tweede helft bleef De Koog aandringen. DWB werd onder druk gezet op zoek naar de gelijkmaker, maar de ploeg lette goed op en wiste elke ruimte dankbaar te benutten. SV De Koog liep tegen een extra handicap op toen Benny Bakkenes een overtreding maakte en met twee gele kaarten het veld moest verlaten. De toegewezen penalty wist DWB echter niet te verzilveren. Vlak voor het eindsignaal kreeg ook De Koog een penalty toegewezen, maar Maurits Lap miste de afwerking en verzuimde te scoren. Coach Jan Loew was duidelijk in zijn nabespreking. 'Het is jammer dat de ploeg zoveel kansen liet liggen. Ze misten vooral scherpte en ja, als je dat niet kunt opbrengen, dan krijg je het moeilijk.'