SVO had de wedstrijd tegen WMC volgens eigen zeggen eigenlijk moeten winnen.
SVO had de wedstrijd tegen WMC volgens eigen zeggen eigenlijk moeten winnen. Foto: Nico Kremer

SV Oosterend voelt zich bestolen

Ondanks het feit dat er niets meer op het spel stond, voelden de spelers van SVO het gelijkspel van 1-1 tegen WMC toch als een nederlaag. De ploeg voelde zich bestolen omdat twee glaszuivere doelpunten werden geannuleerd.

SVO begon de wedstrijd in Heerhugowaard met een fikse wind tegen. Desondanks was de ploeg heer en meester en werd de hele eerste helft op de helft van de tegenstander gespeeld. Maar SVO had het moeilijk tegen een kwaliteitsarm WMC dat het 'anti-voetbal' leek te hebben uitgevonden. Er werden wel kansen gecreƫerd, maar telkens was de laatste eindpass ook het eindstation. Het gebeurde vlak voor rust dat WMC voor het doel van SVO opdook en een speler vanaf de achterlijn de bal met behulp van de wind in het doel zag belanden. SVO was de klap na de rust snel te boven en ook de hele tweede helft speelde zich op de helft van de tegenstander af. Maar ook nu werden de kansen niet benut. Wilco Keijzer kreeg de bal wel in het doel, maar hoewel hij zichtbaar achter de verdediger opdook, vlagde de grensrechter voor buitenspel en nam de scheidsrechter dit signaal over. In het vervolg kont WMC het tempo niet meer bijbenen en er werd gemeen gespeeld. Na een kwartier in de tweede helft kreeg een speler terecht rood na natrappen naar Dennis Daalder. SVO zette nog meer druk, wat uiteindelijk resulteerde in de gelijkmaker, toen Wilco Keijzer een vrije trap van Dave Witte schitterend inkopte.

Maar SVO wilde uiteraard meer en had ook beloond moeten worden met de 1-2.

Linksback Jan Willem Ellen kreeg het op zijn heupen en begon vanaf eigen helft een solo die hem alleen voor de keeper van WMC bracht. Onzelfzuchtig legde hij de bal breed op Dennis Daalder, die achter de bal bleef en het schot afwerkte. Maar opnieuw vlagde de grensrechter en wederom nam de scheidsrechter het signaal over en boorde daarmee SVO de overwinning door de neus.

'Het is vreselijk jammer dat zoveel wedstrijden door eigen grensrechters en scheidsrechters worden bepaald', merkte coach Nico Kremer na afloop op. 'Je kunt je er heel druk om maken, wat ik ook vaak doe, maar je wint het toch nooit. Maar als ik dan tegen een scheidsrechter zeg dat ik het niet best vond en hij dat tegenspreekt en een hele discussie met mij aan wil gaan, dan besef je wel dat je in de laagste klasse van het zaterdagvoetbal speelt. En dat frustreert wel, kan ik je zeggen. Maar de afgelopen weken hebben we goed gespeeld en daar ben ik blij mee. Dit biedt veel perspectief voor volgend seizoen.'

Eilandderby belooft

spannend te worden

De eilandderby tussen Texel'94 en ZDH, die zondag 12 mei gespeeld wordt, belooft spannend te worden.

Wil het in de race blijven om het kampioenschap, moet Texel'94, dat op gelijk hoogte staat met JVC, de wedstrijd winnen. Maar ook ZDH kan de punten goed gebruiken, wil het niet van de concurrentie afhankelijk zijn om de nacompetitie te ontlopen. De derby wordt gespeeld op het sportpark Jaap Lap aan de Witteweg en begint om 14.00 uur.