Heren-seniorengolfers kampioen

Het eerste seniorenteam van golfclub De Texelse is met winst op De Westfriese kampioen geworden.

Na een aarzelende start, met een gelijk spel in de eerste partij tegen het team uit Dirkshoorn, werd de competitie vervolgd met grandioze overwinningen op de clubs uit Haarlem en Alkmaar. Voor het kampioenschap moest echter nog wel van De Westfriese worden gewonnen. Dat ging goed. Alle dubbels en alle singles werden gewonnen. Een ongekende prestatie, die dit team nog niet eerder had geleverd. Toch verliepen de partijen niet geheel soepel. Cees Boks en Adriaan Berghauser moesten het op de laatste hole uiitvechten, terwijl Jan Winnubst, Wil Homan en Captain Hans de Beer hun zege al ruim voor hole 18 zeker hadden gesteld. Ed Eelman liep haast met zijn handen in zijn zakken over de baan en stond zijn tegenstander slechts op één hole een gelijke score toe.

Het tweede seniorenteam verloor vrijdag op de mooie, maar nog kale baan van Dirkshorn van De Alkmaarse, een team waarvan vorig jaar nog werd gewonnen. In de ochtendpartijen wist alleen het koppel Maricus van de Wetering en Ad van Dorssen te winnen van de hoger ingeschatte tegenstanders. De andere partijen werden nipt verloren. Na de middag leek het er op dat meerdere partijen gewonnen konden worden, maar alleen invaller Jan van Andel en de weer solide spelende Jan Mevius slaagden erin de punten binnen halen. Dit resulteerde in een eindstand van 12-6 verlies. Volgende week moet het team alles uit de kast halen om de laatste plaats te laten aan het team van Oogdhuyne.

Familietoernooi

op veld ZDH

Op het veld van ZDH aan de Witteweg bij Den Hoorn wordt donderdag 9 mei, Hemelvaartsdag, het jaarlijks familietoernooi gespeeld, een recreatief toernooi, waarbij gezelligheid en sportiviteit voorop staan.

Er wordt in één poule gespeeld, de wedstrijden duren 25 minuten. Er is geen rust, alleen bij harde wind wordt halverwege van speelhelft gewisseld. Per familie is één gastspeler toegestaan en mogen er maximaal vijf wisselspelers worden ingezet.

Programma:

13.00-13.25 Terpstra-Witte

13.30-13.55 Boogaard-Van Heerwaarden

14.00-14.25 Terpstra-Boogaard

14.30-14.55 Witte-van Heerwaarden

15.00-15.25 Van Heerwaarden-Terpstra

15.30-15.55 Witte-Boogaard