Bart de Lugt van Texel'94 in actie tijdens de wedstrijd tegen Duinrand S.
Bart de Lugt van Texel'94 in actie tijdens de wedstrijd tegen Duinrand S. Foto: Willem Sangers

Texel'94 wint maar moeizaam

Texel'94 heeft zondag op eigen veld met moeite gewonnen van Duinrand S. In een rommelige wedstrijd met af en toe matig spel wisten de spelers van Marcel Ris de punten op het eiland te houden. De eindstand werd 3-2.

Het was duidelijk dat tegen het einde van de - spannende - competitie zowel fysiek als psychisch veel van de spelers wordt gevraagd. Pas aan het einde van de wedstrijd, toen bekend werd dat koploper JVC in Wieringerwerf gelijk had gespeeld tegen DWOW, zette Texel'94 alles op alles. Door dit gelijkspel en door de winst op Duinrand S staat Texel'94 gelijk met JVC. Volgende week zou dus de beslissing kunnen vallen in de vierde klasse A. Texel'94 begon wat slapjes en keek al na drie minuten tegen een achterstand aan.

Frisfeest in

Luilaknacht

In samenwerking met Question Plaza verzorgt stichting Young 4 Ever zaterdag 17 mei (Luilak) een frisfeest. Het feest begint om 4.00 uur 's nachts en duurt tot 8.00 uur (zaterdag)morgen en draagt de toepasselijke naam: Wake Up & Dance. Het feest is bedoeld voor jongeren van 10 tot 16 jaar. De toegang bedraagt €5,-, inclusief ontbijt. In verband met het ontbijt is van tevoren aanmelden gewenst. Dit kan via info@young4ever.nl.

Blijkbaar was de defensie nog niet goed wakker, maar vier minuten later wist Texel'94 de stand gelijk te trekken, toen Marko Koorn de voorzet van Ruben Duinker op voortreffelijke wijze wist af te ronden. Ook Pim de Lugt waagde een poging, maar schoot rakelings naast. En ondanks dat Texel'94 de druk opvoerde, kwam het voorlopig niet tot scoren. Omstreeks de twintigste minuut werd een individuele actie van aanvoerder Duinker door de Schoorlse keeper tot corner verwerkt en een doelpunt van Jeroen Vlaming werd vervolgens wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Kort voor de rust keerde de keeper van Duinrand S een keiharde knal van Ralph Slik. Kort hierop plukte keeper Alexander Smit van Texel;94 op knappe wijze een ingeschoten vrije trap van een der Duinrand S. spitsen uit de lucht. Scheidsrechter Wiedijk uit Alkmaar maakte in een rommelige slotfase een einde aan de eerste helft.

In de tweede helft begon Texel´94 aanvallend met veel druk op de tegenstander. Met succes, want Ruben Duinker zorgde in de 47ste minuut voor de tweede treffer. In het vervolg schoot Jesper Arkenbout na een assist van Sander de Haan naast het vijandelijke doel en ook Lesley Koning had het vizier niet op scherp en schoot naast.

Duinrand S. bleef partij geven en maakte in de 70ste minuut de stand gelijk na een scherp uitgespeelde counter. Pas in de sotfase, toen de eindstand van JVC tegen DWOW bekend werd, gooide Texel'94 er een schepje bovenop, wat resulteerde in de derde winnende goal van de ijverige en snelle Sander de Haan. Zondag speelt Texel´94 in Den Hoorn tegen ZDH.