Saal wint maandbeker golfclub

Met 69 slagen netto heeft Leo Saal zondag beslag weten te leggen op de Proeflokaal van Texel maandbeker van de golfclub. Saal wist hiermee zijn handicap te verlagen.

Gerbrand Zoetelief werd, ondanks vier birdies, een goede tweede met ook 69 slagen, gevolgd door Gerdi Reijers, die een slag meer nodig had. In de tweede categorie ging Martin Land met 40 stablefordpunten met de eer strijken, op de voet gevolgd door Jan Mevius en Ingrid Schippers. Paul Schippers werd met 40 punten eerste in de derde categorie, voor Eric Scheidemann (39) en Josje Eelman(31). Casper Schiphorst en Maeike van der Schaaf speelden de longest drives, de neary's werden geslagen door Hans van Maldegem en Anita Hiemstra.

Jeugdsportpas

Kinderen uit de groepen 7 en en 8 van de basisschool kunnen vanaf donderdag 16 mei weer gebruik maken van de Jeugdsportpas.

Doel van de jeugdsportpas is kinderen een breed pakket aan te bieden en zo de drempel naar de sport te verlagen. Zes sportaanbieders bieden van 16 mei tot 11 juli daarom kennismakingscursussen aan van vier lessen. Deelname kost €5,- per sport en is geheel vrijblijvend. Lid worden van een sportvereniging mag, maar is niet het doel. Kinderen kunnen zich tot vandaag opgeven via briefjes die op school zijn uitgereikt of bij Sportservice Texel (tel. 322815, e-mail sportservicetexel@texel.com). Zij kunnen kiezen uit springen bij GVT, catamaranzeilen, handboogschieten, handballen, golfen en mountainbiken.

Eindstand biljarten

Na een spannende eindspurt heeft DVO 3 de eindzege behaald in de eilandcompetitie biljarten voor teams.

Het team van DVO, bestaande uit Harm de Vries, Jack Bruin en Eduard Keijzer, won van De Wielewaal en De Bijenkorf. Tijdens de vorige week gehouden evaluatie werden de prijzen uitgereikt. Nieuwe teams kunnen zich voor volgend seizoen aanmelden bij wedstrijdleider Gerard Appelman.

Eindstand:

1.DVO 3, 81 punten; 2.De Wielewaal , 79 pnt; 3.Bijenkorf, 78; 4.MBC 3, 75; 5DVO 2, 74; 6.DVO 1, 74; 7.MBC 2, 68; 8.DVO 4, 61; 9.Brandweer, 53; 10.De Jutter, 52; 11.De Kuip, 52; 12.MBC 1, 44.