Kunstenaars in Hout

geven demonstratie

In de natuur- en beeldentuin De Wije Blick aan het Oude Dijkje nabij De Koog verzorgen enkele 'kunstenaars in hout' zondag 19 en maandag 20 mei, eerste en tweede Pinksterdag, demonstraties. Zij laten zien hoe ze uit een blok hout een beeld maken. Voor informatie: www.barnsteen.eu.

Veldsymposium

Waddenvereniging

De Waddenvereniging verzorgt zaterdag 25 mei een veldsymposium op Texel. Het symposium bestaat uit vier excursies, over werelderfgoed en recreatie, mosselbanken en visserij, klimaatverandering en zandsuppleties, en duurzame energie.

Het veldsymposium is onderdeel van de nieuwe opzet van de algemene ledenvergadering. Tijdens de wandeling kunnen deelnemers in gesprek gaan met medewerkers van de vereniging. Ter plaatse wordt gekeken hoe het met de Wadden gaat en wat er is terug te zien van het huidige beleid. Daarbij wordt ook gekeken naar de positie en rol van de Waddenvereniging. Het officiële gedeelte van de vergadering wordt 's morgens gehouden, van 10.30 tot 12.00 uur in het gebouw van het NIOZ op 't Horntje. Het veldsymposium begint om 13.00 uur en staat ook open voor mensen die geen lid zijn. Aanmelden kan via www.waddenvereniging.nl. Deelnemers kunnen zelf aangeven welke excursie de voorkeur heeft. Voor leden en gezinsleden die donateur zijn, is deelname gratis. Anderen betalen €10,-.