Pannaveld roept bezwaren op

bij eigenaren vakantiehuizen

Eigenaren van vakantiehuizen aan de Bijenkorfweg in Oosterend zijn verbolgen over plannen om een pannaveld aan te leggen op de plek van het skatepark achter dorpshuis De Bijenkorf.

De eigenaren uiten hun bezwaren in brieven die binnenkort in commissieverband door de politeke partijen worden besproken. De mensen maken zich zorgen dat er overlast gaat ontstaan als er een pannaveld komt en verwijzen naar de tijd dat een aantal jongeren in Oosterend voor overlast en vernielingen zorgde. Volgens de bungaloweigenaren verricht de gemeente een 'onrechtmatige daad in de zin van het Burgerlijk Wetboek' wanneer wordt meegewerkt aan een situatie waarbij overlast kan worden verwacht.

Burgemeester Francine Giskes heeft de bezwaarmakers een tijdje geleden al een brief gestuurd waarin ze stelt dat ze de vrees voor overlast en verstoring van de openbare orde niet deelt. 'Het is niet de bedoeling een "hangplek" te creëren waar jongeren enkel komen om alcohol te gebruiken en rotzooi te trappen.' Volgens haar zal daar tegen worden opgetreden en kan het pannaveld in dat geval weer worden ontmanteld. Die boodschap is ook verkondigd aan de jongeren tijdens een bijeenkomst van de dorpscommissie en eigenaren van huisjes aan de Bijenkorfweg.

Volgens Ko Vinke van de dorpscommissie is daar toegezegd aan de bezwaarmakers dat er toezicht zal zijn op het pannaveld en dat er een half jaar na aanleg een evaluatie zal komen. Volgens de bestemming van het terrein (sport en recreatie) mag er achter het dorpshuis een pannaveld worden aangelegd. De gemeente moet echter eerst een omgevingsvergunning afgeven, omdat er bij het voetbalveldje een hek komt dat hoger is dan één meter. Tot één meter zou het vergunningsvrij zijn geweest. Volgens de burgemeester kunnen de huisjeseigenaren bezwaar indienen tegen de verleende vergunning. Er is inmiddels een aanvraag ingediend.