Leerlingen van de Drijverschool genoten vrijdag op school van een Koningsontbijt.
Leerlingen van de Drijverschool genoten vrijdag op school van een Koningsontbijt. Foto: Paulien Bakker

Kinderen begonnen de dag met Koningsontbijt en Koningsspelen

Ook op Texel verschillende basisscholen vrijdag de dag met een Koningsontbijt om vervolgens mee te doen met de Koningsspelen.

Het ontbijt, waarvoor de ingrediƫnten donderdag al waren afgehaald bij Jumbo supermarkt in Den Burg, werd in Oosterend samen gehouden door De Akker en de Jacob Daalderschool. Dit als opmaat voor verdere samenwerking die na de zomer zijn beslag zal krijgen. Ook op de Drijverschool in Den Hoorn kregen ontbijt en spelen een extra lading, omdat de gemeenteraad net een dag tevoren had besloten tot fusie en opheffing van de school. Voor de kinderen was dat echter geen belemmering om zich met volle overgave op het ontbijt en de spelen te storten.

Ouder-kindtoernooi

Tennisvereniging Heri Hodie houdt op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, een ouder-kindtoernooi. Deelname is gratis. Aanmelden kan tot maandag 6 mei bij Joke Hooijschuur (tel. 316648, nfo@bikkelement.nl) en Mieke van den Bent (tel. 06-30098954, ravdbent@texel.com). Het toernooi begint rond 15.00 uur. Het is mogelijk voor de gelegenheid een ouder (of kind) te 'adopteren'. Het leeftijdsverschil dient dan wel minimaal twintig jaar te zijn. Deelname is gratis.

Schaalmodellen

Voor een kleine presentatie in het kader van Sail is de bibliotheek op zoek naar schaalmodellen van windjammers, barken, klippers, twee- of driemasters en andere historische schepen. Deze modellen worden tot half september tentoongesteld in een afgesloten vitrinekast. Hobbyisten die hun boten in bruikleen willen geven, kunnen contact via tel. 312743 of e-mail texel@kopgroepbibliotheken.nl.