'Strandkoning' van strandafval

Een mantel van visnet, een kroon van nylontouw, schoenen van jerrycans en een sjaal van plastic. Zo zouden de strandkoningen er uit kunnen zien die komen te staan bij de strandslagen van Paal 9, 12, 15, 17, 21 en 28.

'Hou mijn koninkrijk schoon!', is de slogan van de actie van de landelijke campagne 'MyBeach'die stichting De Noordzee voert voor een schoon strand. Bezoekers worden uitgedaagd afval op te ruimen dat ze op het strand vinden. Met de gejutte spullen kunnen ze bij de strandopgang een figuur - de 'strandkoning' - aankleden. De officiële 'kroning' is op vrijdag 28 juni. De actie wordt ondersteund door StifT Texel en de provincie Noord-Holland en is gekoppeld aan een actie voor het milieu en schone stranden. Aan de actie is een fotowedstrijd verbonden. Meer informatie hierover is te vinden op Facebook/strandtexel.

Nadine Mögling

beste gastvrouw

Nadine Mögling van sterrenstaurant Bij Jef in Den Hoorn heeft de jaarlijkse D'Couvert-prijs gewonnen.

Deze titel, een initiatief van vakblad Culinaire Saisonnier, wordt toegekend aan de beste gastvrouw of gastheer van Nederland én Vlaanderen. Restaurantgasten konden via de website van het magazine en social media kandidaten voordragen. Mögling werd uit een shortlist gekozen door haar voorgangers en uitgever Carine Koreman-Van Steen van Culinaire Saisonnier.

Muziekles 55+-ers

In samenwerking met Artex biedt Texels Welzijn vanaf half mei introductielessen voor ouderen die een muziekinstrument willen leren bespelen. De cursus bestaat uit vijf lessen, deelnemers krijgen een instrument in bruikleen. Noten kunnen lezen is niet noodzakelijk. De lessen worden gegeven in De Buureton aan de Beatrixlaan in Den Burg, deelname kost €80,-. Aanmelden kan via tel. 312696 of e-mail welzijn@texelswelzijn.nl.

Raadscommisie

In verband met de behandeling van het bestemmingsplan De Koog vergadert de raadscommissie op maandag 13 en dinsdag 14 mei niet in het raadhuis, maar in hotel Greenside in De Koog. Aan de orde komt ook de openbare orde. De vergaderingen beginnen om 19.30 uur, de agenda is te vinden op www.texel.nl.