Aad van Gils ontmoet kroonprins Willem Alexander tijdens de Veteranendag 2006.
Aad van Gils ontmoet kroonprins Willem Alexander tijdens de Veteranendag 2006. Foto:

'Mijn baas is wel jouw moeder'

Op 16 maart 1996 ben ik van 12.00 tot 17.00 uur op Curaçao met de kroonprins wezen duiken.Reden dat hij met mij ging duiken was eenvoudig. Hij kwam naar Curaçao om te duiken en op dat moment was ik geplaatst bij de Bootgroep Curaçao. Mede het feit dat ik gecertificeerd 'medical trained Diving instructor' ben, heeft er toe geleid dat ik voor deze opdracht ben aangewezen. Ik mag wel zeggen dat het een bijzondere dag is geweest. Duiken op de noordkust van Curaçao is geen kinderspel, gelet op de sterke stroming en de hoge golven die er altijd staan.

De legendarische uitspraak die ik die dag tegen de kroonprins heb gemaakt was; 'Dit gaan we niet doen want ik wil geen problemen met mijn baas en dat is wel jouw moeder'. Ik was toen officier der mariniers in actieve dienst en het was ook bedoeld als een geintje.

De foto is gemaakt op 29 juni 2006 op het Malieveld tijdens de Veteranendag. Aangezien de kroonprins altijd bij de boten van de Stichting Keep them Landing kwam kijken, hadden we dat jaar besloten hem een aantal geschenken aan te bieden waaronder een video over de stichting om samen met Máxima gezellig naar te kijken. De kroonprins was aangenaam verrast en heeft beloofd dat hij dat zou doen.

Aad van Gils