Het winnende team bij de jongens, Jozefschool 1, met coach Dennis Beumkes.
Het winnende team bij de jongens, Jozefschool 1, met coach Dennis Beumkes. Foto: Maarten Schuijl

Schoolvoetbal: Eerst overspelen en dan afronden op het doel

Op de velden van Texel'94 in Den Burg werd woensdag gestreden om de schoolvoetbaltitel. 'Het was een mooi voetbalweertje en om 11.00 uur was het tijd voor een lekker potje voetbal', schrijft Maarten Schuijl. Onze stagiair van de OSG was aanwezig om verslag te doen van dit traditionele voetbaltoernooi.

Er deden tijdens het schoolvoetbal toernooi 34 teams mee, 300 leerlingen en er werden 101 wedstrijden gespeeld, waar drie teams als winnaars uit kwamen. De eerste wedstrijd werd voor het eerst in twee jaar vervroegd naar 11 uur. In de finale bij de jongens stond Jozefschool 1 tegenover Jozefschool 2. 3-1 was de einduitslag. Bij de meiden moesten de meiden van Thijsseschool 3 het opnemen tegen het enige meiden team van de Bruinvis uit Oudeschild waaruit Thijsseschool 3 dus als winnaar uit de bus kwam. Bij de gemengde teams namen beide Lubertischolen het tegen elkaar op, Lubertischool 3 won daar.

Aan Ralph Beumkes van de Jozefschool werd gevraagd wat er goed ging en wat hij ervan vond, Beumkes: 'De eerste wedstrijd was nog een beetje inkomen maar toen we later met andere opstellingen gingen spelen ging het steeds beter lopen. De eerste twee wedstrijden verloren we maar daarna konden we eigenlijk iedereen wel aan en konden wij het toernooi winnen van het andere Jozefschool team, dat ook knap tweede werd.'

Dezelfde vraag werd gesteld aan Sil Wit van de Fontein. 'Bij ons team ging vooral het overspelen goed maar we konden ook goed op doel afronden. We waren soms op elkaar aan het zeuren omdat het dan niet goed liep, maar we zijn toch wel blij dat we konden scoren.'

Het toernooi zag er vanaf de zijlijn sportief uit, iedereen had plezier. Aan het einde, tijdens de prijsuitreiking, werden alle scheidsrechters bedankt, er was een speciaal bedankje voor Texel'94, de club die de velden beschikbaar had gesteld voor het toernooi. Ook de vrijwilligers die in de kantine meehielpen werden bedankt. De eerste prijs was een slagroomtaart voor de winnaars uit de drie categorieën. Het team dat het toernooi organiseerde bestond uit: Remko Spelde, Annemarie Nijkoops, Sandra Bremer en Martin Land, allen zijn gymdocenten.

E-pupillen Napoli

worden kampioen

Het E-pupillenteam van Texel'94, Napoli, is kampioen geworden.

Vanaf het begin van het seizoen was het team goed op dreef. Van de achttien wedstrijden werd er maar één verloren, en wel die tegen directe concurrent SVC uit De Cocksdorp. Met nog twee wedstrijden te gaan, was Napoli dan ook niet meer in te halen. Zaterdag werd door voorzitter Werner van der Meer de beker uitgereikt, nadat donderdag de beslissende wedstrijd tegen Inter Milan met 6-0 was gewonnen en zaterdag Fiorentina met 6-2 was verslagen. Napoli bestaat uit Corné van Heerwaarden, Djen van der Struis, Senne Houwing, Thomas Schipholt, Ole Witte, Myron Coot, Micha Beijert, Romy de Vries en Jarno Witte. Teamleiders zijn Cobus van Heerwaarden en Willem Houwing.