Veel activiteiten bij afsluiting

van nationale sportweek

De omgeving van het gemeentehuis aan de Emmalaan in Den Burg is morgen (zaterdag 27 april) het toneel van de landelijke afsluiting van de Nationale Sport Week.

Op het parkeerterrein, voor de gelegenheid omgedoopt tot 'sportplein', staat een groot podium, er komen diverse stands van Texelse sportclubs en er zijn ook tal van andere sportactiviteiten in de omgeving van het gemeentehuis.
De stands zijn open van 11.00 tot 16.30 uur. Om 11.00 uur is ook de officiele opening van zwembad Molenkoog en geven de dames van het nationale petanqueteam een demonstratie op het jeu-de-boulesterrein achter Molenkoog. In sporthal Ons Genoegen is vanaf 11.00 uur een beweegplein van de gymverenigingen uit Den Burg en Oudeschild en de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. Ook op het sportpark, op de Hogeberg, in Molenkoog, in schietssportcentrum Odysseus en andere plekken rond het 'sportplein' zijn vanaf 11.00 uur activiteiten waaraan meegedaan kan worden.

Om 12.00 uur begint op het 'sportplein' het Texels kampioenschap knikkeren en is in Molenkoog een surfdemonstratie. Op de wielerbaan begint op dat tijdstip een dikke-banden-race. Om 13.00 uur start op het grote podium een Texels programma. Dat bestaat uit demonstraties van Artex, acrogym, zumba, volksdansen en freerunning. Daarnaast bestaat het Texels programma uit wedstrijden handstand, touwtjespringen en het maken van koprollen. Deelnemers kunnen zich hiervoor van 11.00 tot 11.30 uur kwalificeren op het beweegplein bij Ons Genoegen.

Om 14.00 uur begint op het grote podium de landelijke afsluiting van de sportweek. Die bestaat uit optredens van Brainpower, Lloyd Marengo, DJ TLM en Loïs Lane. Brainpower wordt aangevuld met een demonstratie van de capoeiera-groep van Menno Siebinga. De finale bestaat verder uit onder meer een grote vlaggenshow. Er wordt aan de finale meegewerkt door Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe, burgemeester Francine Giskes, wethouder Hennie Huisman en NOC*NSF-bestuurslid Jeroen Straathof.