Nico Kremer gaat voor zijn derde seizoen als trainer van SV Oosterend.
Nico Kremer gaat voor zijn derde seizoen als trainer van SV Oosterend. Foto: Gerard Timmerman

Trainer is nog niet klaar bij SVO

Texel'94 polste hem voor een functie, maar Nico Kremer zei nee. 'Ik heb er wel over nagedacht. Maar ik vind dat ik nog niet klaar ben bij SV Oosterend.' Dus knoopt hij er nog een jaar aan vast. Zaterdag speelt SVO de laatste thuiswedstrijd tegen HSV Sport.

Kremer volgde in 2011 Jan Bloem op als trainer in Oosterend. Hij wilde meer voetbal in de ploeg brengen en slaagde daarin. Vorig seizoen pakte de club onder zijn leiding de periodetitel en speelde nacompetitie. De verwachtingen voor dit seizoen waren hooggespannen. 'Ik heb nog geprobeerd dat te temperen. Het resultaat staat of valt met de beschikbaarheid van spelers en de sterkte van de tegenstanders. Beiden vielen tegen. Dennis Daalder moest wegens een geblesseerde knie de eerste drie maanden verstek laten gaan en Dave Witte was bij de krijgsmacht vaak op oefening. 'Zeker, we hebben meer goede spelers, maar dit zijn er wel twee die het verschil kunnen maken.'

De resultaten vielen tegen. 'Vooral in het begin hebben we veel punten laten liggen. We beschikten over een kleine selectie. Dat is ook een beetje het probleem van de buitendorpen. Als je compleet bent, dan zit er gewoon meer in.' SVO staat momenteel op de achtste plek, van de twaalf. 'De laatste maanden beginnen we steeds beter te draaien. We pakken weer punten, het gaat gewoon goed. Twee weken geleden speelden we uit tegen DSS uit Haarlem. Die wint alles en staat bovenaan. Tot de zeventigste minuut stond het 0-1. Toen kregen we een rode kaart en gingen we alsnog met 3-1 de boot in. Ze zeiden na afloop: ''We hebben twee moeilijke wedstrijden gespeeld dit seizoen. Dat was tegen jullie.'' Dat is toch een mooi compliment. 'Als we het kunnen opbrengen om voor elkaar te vechten, dan kunnen we het elke tegenstander moeilijk maken. Eerst komt de inzet en daarna het voetbal. Als we volgend seizoen, als Dave Witte er weer bij is, weer compleet zijn, dan wil ik het nog wel eens zien.' Er is ook een afscheid op handen, dat van Edgar Klippel, de nestor van het team die er na dit seizoen mee stopt. 'Een belangrijke speler. Edgar brengt veel ervaring mee, ook qua coaching hebben we veel aan hem gehad. Hij nam, als ik er niet was, de training van me over.' SVO mag dan vijfde van onder staan, toch promoveert het team. 'De KNVB heft de vijfde klasse op, alle ploegen promoveren naar de vierde klasse. Dat betekent dat we tegen teams komen te voetballen uit de hogere klasse. Ik ben heel benieuwd of dat kwaliteitsverschil te zien zal zijn. Waarschijnlijk worden we ingedeeld naar regio. Nu zitten we ver weg, in Haarlem en IJmuiden, straks wellicht tegen Kleine Sluis en SRC uit Schagen. Die spelen nu in de vierde klasse. Ik ben heel benieuwd hoe dat zal gaan. SVO-voorzitter Jan Bloem is blij dat Kremer heeft bijgetekend. 'Nico is gedreven, wil het onderste uit de kan, maar brengt ook het plezier in het voetbal over. Een goede trainer, die ook andere dingen voor de club doet.' Kremer: 'SVO is een geweldige club met een goede sfeer. Ik ben hier niet alleen trainer, maar organiseer er van alles naast. We doen het hier met elkaar.