Krant verschijnt

op Koninginnedag

De Texelse Courant verschijnt gewoon op dinsdag 30 april, maar omdat die dag geen post wordt opgehaald, worden de kranten aan postabonnees op woensdag 1 mei verzonden.

Open dag Nesland

Woonstede Nesland houdt vrijdag 10 mei van 10.30 tot 15.30 uur open dag. Er zijn bij het nieuwbouwproject in Den Burg West momenteel zes woningen in aanbouw. Toekomstige bewoners zijn aanwezig om erover te vertellen, gegadigden voor een nieuwe woning kunnen kennis nemen van het seniorenproject. Meer informatie is te vinden op www.woonstede-nesland.com.

Israëlavond

In de Bovenzaal van Jan en Paula Brouwer aan de Keesomlaan in Den Burg vertelt Daniël Braun uit Israël woensdag 1 mei over het werk van de stichting L'Chaimtolife. Deze stichting bestaat uit jonge mensen, die overlevenden van de Holocaust bemoedigen. Braun vertelt over de vaak blijde dingen die de medewerkers van de stichting met deze, vaak arme mensen beleven. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

Koningslinden

De meeste dorpen krijgen een koningslinde ter gelegenheid van de inhuldiging van prins Willem-Alexander tot koning.

De eerste wordt dinsdag om 10.00 uur officieel geplant aan de Elemert in Den Burg. Wethouder Frans Visman doet dat samen met de dorpscommissie van Den Burg en er zijn volgens de gemeente leerlingen van de basisscholen bij betrokken.

In De Koog wordt de koningslinde om 13.00 uur geplant op het pleintje voor Slagerij Moorman. In de Waal wordt de boom om 16.00 uur nabij het dorpshuis officieel in de grond gezet. Oosterend krijgt een koningslinde in het groentje aan de Achtertune nabij de Oranjestraat. Den Hoorn onthult de boom om 16.30 uur op het veldje op de hoek van de Naalrand en de Stolpweg.

De dorpscommissie van De Cocksdorp heeft bij de gemeente aangegeven graag na na de herinrichting van de Molenlaan een koningslinde te plaatsen. De dorpscommissie van Oudeschild wil eveneens meedoen, maar daar is nog geen locatie en tijdstip van planten bekend. De bomen zijn overigens al geplant, maar dinsdag wordt er een officieel tintje aan gegeven.