Jan Grisnigt toont de aggregaten aan Fenneke Krafft, Piet Lap, Frits van der Gracht en Ron ten Hoven.
Jan Grisnigt toont de aggregaten aan Fenneke Krafft, Piet Lap, Frits van der Gracht en Ron ten Hoven. Foto: Jeroen van Hattum

Aggregaten voor Roparunners

De Rabotoncommissie en ATT Mechanisatie aan de Schorrenweg hebben twee geluidsarme aggregaten gedoneerd aan de Texelse deelnemers aan de Roparun.

Zij gebruiken de apparaten als ze van 18 tot en met 20 mei meedoen aan de 520 kilometer lange non-stop estafetteloop van Parijs naar Rotterdam om geld voor mensen met kanker op te halen.

'De rest van het jaar zijn ze beschikbaar voor andere niet-commerciële verenigingen en stichtingen op Texel', aldus Ron ten Hoven van de Texelse Roparunners. Volgens Fenneke Krafft was dat uitgangspunt reden voor de Rabotoncommissie om €3500,- beschikbaar te stellen. ATT Mechanisatie van Jan Grisnigt en Gerard Rikkenberg zorgde voor de aggregaten.

Volgens Ten Hoven is, op basis van ervaringen in de praktijk, bewust gekozen voor stille exemplaren om rekening te houden met de omgeving. De teams die de lopers begeleiden hebben de aggregaten ook 's nachts nodig en niet elk dorp langs de route wordt even vrolijk van loeiende aggregaten in de nacht. Anderen die de aggregaten van de Roparunners willen lenen, kunnen contact opnemen met Ten Hoven op 06-20941878.